facebook

МЗС висловило ноту протесту посольству Чехії у зв’язку з відкриттям в країні “представництва ДНР”

Дипломати просять переглянути рішення місцевої влади чеського міста Острава, в якому відкрилося “представництво” бойовиків

214832

Міністерство закордонних справ України висловило ноту протесту чеським колегам у зв’язку з підтвердженням інформації щодо реєстрації владою м. Острава т. зв. “представницького центру ДНР”. Про це сказано в повідомленні прес-служби МЗС.

Відповідну ноту протесту було вручено посольству Чехії в Україні.

У документі міститься вимога вжити всіх необхідних заходів для перегляду рішення регіональної влади щодо фактичного відкриття “представництва” терористичної організації, яке суперечить міжнародному праву і двостороннім українсько-чеським угодам.

“Незважаючи на офіційну позицію Чеської Республіки, яка незмінно й послідовно підтримує територіальну цілісність і суверенітет України, очікуємо на адекватні дії наших партнерів вже найближчим часом. Інформацію про діяльність окремих громадян Чеської Республіки, їхні спроби легалізувати терористичну організацію також передано до правоохоронних органів України для надання належної правової оцінки та застосування механізмів двосторонньої правової допомоги між Україною і Чехією”, – сказано в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відзначимо, спікер МЗС Мар’яна Беца у коментарі “112 Україна” повідомила, що сьогоднішня нота протесту – вже не перша, яке міністерство направило до Чехії для вирішення даного питання.

Раніше повідомлялося, що народний депутат Ірина Фриз на своїй сторінці у Facebook опублікувала звернення до голови СБУ Василя Грицака, підписане кількома парламентаріями, в якому керівника відомства просять порушити кримінальну справу й оголосити в розшук так званого представника “ДНР” в Чехії Нелі Ліскову.

Раніше “МЗС ДНР” поширив інформацію, що в Чехії офіційно зареєстровано і відкриється перший в ЄС представницький центр “ДНР”, головою якого є така собі Нелі Ліскова. У Чехії цю інформацію спростували і виключили можливість створення представництва бойовиків у країні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...