facebook

Росія скасувала заборону на імпорт української солі

Росспоживнагляд дозволив українському виробникові солі, підприємству «Артемсіль», відновити постачання своєї продукції на російський ринок. Про цеповідомляє російське видання «Комерсант».

92336

За інформацією видання, наглядове відомство дозволило українському підприємству щорічно ввозити в Росію 170 тис. тон (у 2014 році його частка на російському ринку становила 233,2 тис. тонн або 21%) солі і вже поінформувало Федеральну митну службу (ФТС) про допуск його продукції з 10 травня.

За словами голови прес-служби української компанії Юлії Єременко, «Артемсіль» в грудні 2015 року звернулася в Росспоживнагляд за дозволом повернути свою продукцію на російський ринок.

«Ми представили необхідні документи, сертифікати якості, проби солі, але офіційної відповіді від російського відомства ще не отримали», – сказала вона.

Росспоживнагляд призупинив імпорт в Росію харчової солі, виробленої підприємством «Артемсіль» в січні минулого року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як пише видання, за даними Асоціації виробників і постачальників продовольчих товарів (Руспродсоюз), в 2013 році на Росію припало 40% (приблизно 0,6 млн тонн) імпорту харчової солі, з них 80% – сіль з України.

Як відомо, у січні 2015 року деякі територіальні управління Росспоживнагляду повідомили роздрібні мережі, що продукція українських «Артемсолі» та «Слов’янської солі», а також білоруських «Мозырьсоли» і «Белкалия» нібито не відповідає вимогам за вмістом різних домішок йоду і органолептичними показниками. У підсумку заборону отримали лише українські компанії, більше року їх взагалі не було на російському ринку.

Джерело – http://zaxid.net/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...