facebook

На засіданні РБ ООН Єльченко звинуватив Росію у тероризмі

Російська Федерація проводить підривні дії проти України, підтримуючи тероризм на Донбасі, та нав’язує “русскій мир” країнам на пострадянському просторі, у тому числі із застосуванням терористичних актів.

Security Council Meeting:Implementation of the note by the President of the Security Council (S/2010/507)

Security Council Meeting:Implementation of the note by the President of the Security Council (S/2010/507)

З такою заявою виступив під час засідання в Раді Безпеки ООН постійний представник України при Організації посол Володимир Єльченко, повідомляєцентр новин ООН.

Виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН по боротьбі з тероризмом, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко звинуватив Росію у фінансуванні тероризму з метою поширення ідеології “Русского міра”. Він заявив, що войовничі екстремістські ідеології є серйозною загрозою міжнародному миру і безпеці і рішуче засудив безчинства “Ісламської держави Іраку і Леванту” (ІДІЛ) і “Аль-Каїди”.

Заявивши, що міжнародне право вимагає від держав не вдаватися до актів тероризму і попереджати їх, посол України сказав, що вже більше двох років його країна “страждає від агресії свого сусіда Російської Федерації”.

“Росія тимчасово окупувала і незаконно анексувала території України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополя – і продовжує ворожі підривні дії на Донбасі”, – заявив Єльченко.

Він сказав, що “Росія використовує широкий спектр технологій гібридної війни, включаючи фінансування тероризму для поширення ідеології так званого “Русского міра””.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ця неоімперіалістична ідеологія не припиняє, а заохочує порушення міжнародного права, прав людини, вчинення серйозних злочинів, в тому числі терористичних актів”, – заявив постпред України.

За словами Єльченка, одним з ключових елементів “гібридної агресії проти України” є “пропаганда, поширювана контрольованими державою засобами масової інформації”.

Він додав, що “ця гібридна пропаганда – заснована на радянському і царському досвіді та інших тоталітарних концепціях, продовжує успішно впливати, перш за все, і, в основному, на молодь”.

Постійний представник України сказав, що є повідомлення “про випадки участі підлітків в діях терористичних організацій так званих “ДНР” і “ЛНР”, в неодноразових нападах на цивільних осіб в деяких районах Донецької та Луганської областей України, використовуючи зброю і боєприпаси, поставлені Російською Федерацією”.

За словами посла України, є достовірні дані про те, що “для залучення дітей та студентів до своїх лав “проросійські сили і їхні кремлівські покровителі …. використовують різні способи впливу, в тому числі релігійні організації … обіцянки зняти судимість, оплатити кредит”.

Постійний представник України при ООН закликав, поряд із зусиллями щодо виявлення соціальних, культурних, релігійних та інших корінних причин войовничого екстремізму і тероризму, звернути увагу на такі феномени, як державна пропаганда нетерпимості і ненависті, а також на інформаційні війни, які нерідко стають частиною гібридних військових дій.

Джерело – http://www.pravda.com.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...