facebook

10 речей, які розумні люди не роблять

Бути розумним — це набагато більше, ніж легко відповідати на прості запитання і отримувати хороші оцінки на тестах.

33

ро що ви думаєте, коли чуєте, як когось називають розумним? Напевно, у вас в голові виникає образ інтелігентної людини. Але бути розумним — це набагато більше, ніж легко відповідати на прості запитання і отримувати хороші оцінки на тестах. Розумні люди завжди або майже завжди співчувають, творчі, смиренні і вдячні. Вони розглядають себе, як шматочок величезного світу, вони знають, що здатні на великі справи, і точно не роблять такого:

Вони не дозволяють минулим помилкам заважати теперішньому

Розумні люди знають, що без поразок не буває перемог. Занадто багато людей дозволяють подіям з минулого впливати на сьогодення. І ці події можуть перешкодити досягти поставлених цілей. Але розумні люди цим не займаються. Вони залишають минуле позаду, тому що знають, Factum est factum — що зроблено, то зроблено. Розумні люди розглядають помилки як можливість рости і стати кращими.

Вони не фокусуються на негативі

Розумні люди знають, що вони під владою своїх думок, тому фокусуються на позитиві. Розумні люди щиро вірять, що думки матеріальні. Вони знають, що життя стає легше і приємніше, коли використовуєш свій творчий хист мріяти, дивуватися, творити, будувати, переробляти і любити.

Вони не втікають від своїх проблем

У всіх були, є і будуть проблеми. Вони бувають на роботі, з грошима, в сім’ї, зі здоров’ям і т.д. Розумні люди шукають творчий спосіб їх вирішення. І коли вони спотикаються, то встають і продовжують йти. У них є мужність, щоб протистояти своїм страхам. І вони здатні розглядати кожну проблему як шанс стати кращими.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Їх не турбує, що про них думають інші люди

Розумні люди не дозволяють негативним думкам інших людей впливати на їхнє життя. Світ повний циніків, скептиків і ненависників. Але розумні люди відкидають їх в сторону. Вони оточують себе розумними людьми, які поділяють їх цінності й уподобання. Є хороша фраза: “Якщо ти найрозумніший в кімнаті, значить ти в неправильній кімнаті”.

Вони не втрачають часу

Розумні люди не витрачають час даремно. Вони формують продуктивні звички, які дозволяють їм працювати розумніше, а не важче. Вони не витрачають час на безглузді завдання. Але вони також визнають, що не можна постійно працювати, потрібно давати відпочинок мозку.

Вони не чекають миттєвого задоволення

Розумні люди розуміють, що хороше приходить до тих, хто вміє чекати. Ми живемо в суспільстві миттєвого задоволення. Іншими словами, ми очікуємо, що все вийде дуже швидко і легко. Розумні люди ж не забувають, що є щось більше, ніж отримання результату на блюдечку. І це більше — задоволення, яке ви отримуєте кожен день від роботи, яка вам подобається.

Вони не фокусуються на речах, які вони не контролюють

Ми щодня стикаємося з речами, які ми не можемо контролювати. Затори, неввічливі люди і т.д. Але розумні люди спокійно до цього ставляться і зосереджуються на тому, що їм підвладно. Вони знають, що спокій розуму — це одна з прекрасних перлин мудрості. І вони витягують максимум з цього дару.

Вони не витрачають час на людей, які можуть їм заважати

Розумні люди оточують себе іншими розумними людьми. Вони знаходять час для сім’ї, друзів і знайомих, які поділяють їх цінності і розуміння життя. І вони також усвідомлюють, що їм потрібно обмежувати час, який вони проводять з негативними людьми. Тому вони приділяють більше часу позитивним, інтелектуальним і радісним людям.

Вони не є зарозумілими

Ви ніколи не почуєте від розумної людини фразу про те, що вона розумна. Тому що розумні люди — скромні люди. Вони пишаються своєю скромністю. Вони не хваляться своїми успіхами і нагородами.

Вони не забувають говорити “дякую”

Говоріть “дякую”. Це, мабуть, найважливіша річ, яку вам варто робити. Якщо, звичайно ж, ви хочете бути “розумним”. Розумні люди знають, що світ не обертається навколо них. Вони вірять в силу добра і знають, що простий безкорисливий вчинок, наприклад, посмішка незнайомця, може змінити чиєсь життя і їх власне.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...