facebook

“Ощадбанк” подав позов проти РФ за активами в Криму на 1 млрд доларів

“Ощадбанк” подав позов проти Росії за активами в Криму на 1 млрд доларів. Про це повідомляє прес-служба “Ощадбанку”.

96905

“Сьогодні, 26 серпня Ощадбанк подав позовну заяву з усією доказовою базою. Сума вимог включає як вартість втрати активів, вартість втрати бізнесу, так і відсотки, що будуть нараховані до прийняття Трибуналом остаточного рішення і до фактичного отримання компенсації за комерційним курсом, визначеним Трибуналом, і становить понад 1 млрд доларів США”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в рамках першої процесуальної конференції, що відбулася 26 липня 2016, титулований арбітражний трибунал видав свій перший процесуальний наказ з цієї арбітражної справи.

“Трибунал вирішив не призначати біфуркацію арбітражного розгляду, тобто прийняв нетипове рішення в міжнародних інвестиційних справах не “роздвоювати” процес і не виділяти питання юрисдикції в окреме провадження. Таким чином, всі питання, що стосуються юрисдикції, суті позовних вимог і оцінки збитку будуть заслухані в одному засіданні. Це дозволить значно прискорити розгляд справи”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, у банку зазначили, що якщо після подачі позовної заяви, РФ буде продовжувати відмовлятися від участі в арбітражному розгляді, Трибунал прийняв рішення, що позовна заява буде розглядатися за прискореним часовим графіком до остаточного слухання, яке в даний час заплановано на кінець березня 2017.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми з усією відповідальністю підійшли до підготовки до засідання і вдячні, що Трибунал визнав в повному обсязі аргументи Ощадбанку проти “роздвоєння” арбітражного розгляду і прийняв рішення заслухати позовні вимоги Ощадбанку в одному провадженні, а також прийняв рішення на користь прискорення остаточного слухання, в разі, якщо Росія буде наполягати на своєму рішенні про відмову постати перед міжнародним Трибуналом. У даний час Ощадбанк ретельно готується до захисту перед Трибуналом своїх позовних вимог до Російської Федерації. Наступним процесуальним кроком буде слухання справи по суті в судовому засіданні”, – сказав голова правління “Ощадбанку” Андрій Пишний.

Нагадаємо, що в першій половині липня 2015 року банк направив офіційне письмове повідомлення уповноваженим представникам РФ за претензіями. У січні 2016 “Ощадбанк” подав повідомлення про арбітражний розгляд проти Росії з метою економічного захисту та поновлення своїх втрачених у Криму інвестицій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...