facebook

ГРОШІ ДЛЯ РЕФОРМ ЧИНОВНИКИ ЗАБИРАЮТЬ НА МАШИНИ І РОЗВАГИ

До 60 тис. грн у місяць планують додавати до зарплати державних чиновників. Такі ініціативу висунули минулого тижня у Кабміні. Гроші на це хочуть брати із надходжень від Європейського Союзу. Дуже цікаво, що ці кошти надходять в Україну для проведення реформ. Але наші чиновники вирішили, що кому, як не їм мають перепадати реформаторські гроші.

Groshi

«Представники нашої влади вже настільки відірвалися від життя, що вважають за потрібне вибивати для себе доплату, — говорить порталу «Знай» Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії AFS. — Вони за постійними зустрічами в дорогих ресторанах і відпочинком за кордоном забули, в якій країні живуть. А в нашій державі, за даними ООН, 81 відсоток людей за межею бідності. Їм ледве вистачає грошей на їжу й комуналку. Йде війна із російськими окупантами, яка щодня висмоктує колосальні кошти із бюджету і життя наших солдатів, у більшості міст — розруха. Навіть не скрізь ліхтарі на центральних вулицях вмикають, бо економлять. До лікарів у державні поліклініки записуватися треба за тиждень, Їх більшість поскорочували кілька років тому. Люди помирають під кабінетами поліклінік. А чиновники доплати собі хочуть? Це чистої води мародерство»

За його словами, давати цю премію поки немає кому.

«Цікаво, а хто буде визначати реформаторів? Очевидно, на думку розробників проекту, тим, хто це робитиме, теж треба буде надбавка, адже вони реформуватимуть систему заохочень реформаторів. Єдина помітна зміна, яка відбулася за останні півтора роки, — це запровадження поліції. Однак вона не доведена до кінця. Це напівреформа. Адже працюють старі слідчі, які як і раніше нічого не хочуть робити. Молоді поліцейські недосвідчені, тому роблять багато помилок. Не думаю, що керівництво МВС заслуговує на премію розміром у 45 мінімальних зарплат. Давати зараз надбавки чиновникам — це те саме що визнати — всі донорські вливання в Україну проїдаються і йдуть в кишеню двом десяткам людей», — каже спеціаліст.

Іншими словами, реформатори і технократи вже нікого не соромляться і крім тіньових доходів, які беззаперечно існують, додають собі до зарплат ще й європейські кошти. На фоні загального зубожіння нації, безперервного росту інфляції це виглядає, як відверте знущання та зневага до свого народу. Адже за останні роки ми своїми очима побачили, що на краще у нашій країні не змінилося взагалі нічого. Тому саме за погіршення життя людей і масового збідніння чиновники вирішили нарахувати премії. Саме у цьому вони досягли успіхів за останні роки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, минулого року народні депутати внесли у бюджет поправки — збільшили собі зарплатний фонд із 69 млн грн до 127.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...