facebook

НІЯКОГО БЕЗВІЗОВОГО РЕЖИМУ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ: ПОСОЛ КАНАДИ РОЗСТАВИВ ВСІ КРАПКИ НАД «І»

Наразі йдеться лише про вдосконалення візового режиму, підкреслив Ващук

Bezviz

Посол Канади в Україні Роман Ващук заявляє, що про введення безвізового режиму для громадян України, щоб вони могли відвідувати Канаду, поки не йдеться. Про це він сказав в ефірі телеканалу NewsOne.

Посол не погодився з твердженням про перспективу запровадження безвізового режиму між Україною та Канадою протягом одного року.

«Я б це трохи інакше сформулював. Ми починаємо діалог про природу нашого візового режиму. Отже, ми намагаємося вдосконалити ті інструменти, які ми маємо», – сказав Ващук.

У зв’язку з цим він нагадав, що Канада вже почала видавати українцям багаторазові візи на 10 років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ми намагаємося гармонізувати з нашими українськими колегами наші підходи в цій справі. Так що тут не йдеться про таку перспективу, як з Європейським Союзом, але до нас візи можна отримувати довгострокові. У подальшій перспективі, можливо, дійде колись до безвізового режиму, але майте на увазі, що поки вашим румунським та болгарським сусідам ще потрібні візи в Канаду», – сказав Ващук.

Говорячи про законодавство і міграційну політику Канади, посол зазначив, що йдеться «про полегшення, про вдосконалення, але не протягом наступного року до якогось безвізового режиму».

Нагадаємо, 22 серпня посол України в Канаді Андрій Шевченко заявив, що питання введення безвізового режиму між Канадою і Україною – це «розмова на роки, дай Бог, щоб не на десятиліття».

11 липня президент України Петро Порошенко після переговорів з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в Києві повідомив про досягнення домовленості про початок негайних консультацій між Україною та Канадою щодо візової лібералізації.

У 2015 році Канада почала вводити видачу українцям багаторазових віз терміном дії на 10 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...