facebook

Маніяк з Волині позначав заплановані вбивста у календарі

Ще з кінця весни у Кіровоградській області почали зникати діти. Літом знайшли декілька понівечених тіл. А згодом затримали підозрюваного у цих вбивствах – 46-річного волинянина. У нього раніше вже не раз були проблеми із законом, у тому числі пов’язані з вбивством, а нещодавно він вийшов з в‘язниці достроково за «законом Савченко». Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на Вісник.

20160825135953

Мешканці села Довгоноси Ковельського району, що на Волині, згадують ті часи, коли жили поруч з Володимиром Никитюком. Кажуть, односельчанин був відомий своєю жорстокістю: мучив тварин, підпалював людські стодоли, а у 2000-му скоїв ряд злочинів, в тому числі пограбував місцеву дівчину. Кажуть, через нього боялися навіть зайвий раз покидати домівки. Селяни нарешті заспокоїлись, коли зловісного сусіда посадили на 15 років.

У чоловіка психічні розлади, має другу групу інвалідності. За все своє життя 25 років провів за ґратами. Не визнавав себе винним і постійно звертався до різних інстанцій, у тому числі до Європейського суду з прав людини. Останній термін відбував у місті Олександрія Кіровоградської області, але не досидів до кінця – випустили на рік раніше за «законом Савченко». Після звільнення не став повертатися на Волинь, отримав притулок у віруючих-п’ятдесятників в Олександрії, які, вочевидь, повірили, що чоловік став на праведний шлях.

Однак, коли його востаннє затримували, то виявили дещо шокуюче – маніяк позначав дати запланованих вбивств у календарі. В основному числа обирав святкові: 22 травня – у день літнього Миколая-Чудотворця зник 12-річний Ілля, 7 липня – на Івана Купала – жорстоко розправився з 21-річною Дарією, у день святого Іллі від його рук загинув 13-річний Станіслав. Наступну жертву планував на 17 серпня – день пам’яті святої преподобномучениці Євдокії. Напередодні цього злочину його й вирахували.

Сам Володимир Никитюк не визнає своєї причетності до скоєних вбивств, але поліція впевнена, що доведе його провину. Як доказ, є відеозаписи з камер, на яких видно, що він таки крутився біля жертв. Крім того, в мобільному Володимира виявили сім-карту однієї з жертв. Наразі невідома доля 15-річної Софії, є підозра, що до її зникнення також причетний Никитюк. Правоохоронці чекають результатів судмедекспертиз. А мешканці села Довгоноси моляться, щоб жодні пом’якшуючі закони більше не допомогли чоловікові вийти на волю і повернутися в їхнє село.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...