facebook

ЗЕМЛЕТРУС В ІТАЛІЇ: КІЛЬКІСТЬ ЖЕРТВ ЗРОСТАЄ, ПІД ЗАВАЛАМИ ЛИШАЮТЬСЯ ЛЮДИ

Один з районів, Аматріче, підземні поштовхи буквально зрівняли із землею

01

Кількість жертв внаслідок землетрусу в Італії зросла до десяти, попередні дані свідчили про 2 загиблих.

Зазначається, що на місці, де негода спричинила найбільше руйнувань, наразі працюють без упину рятувальники.  За наявною інформацією, найбільше постраждали населені пункти Аккумола, Аматріче, Посту і Аркуат-дель-Тронто.

Як стало відомо, Аматріче землетрус буквально зрівняв із землею. Під завалами все ще залишаються люди. Оскільки трагедія сталася вночі, то більшість мешканців не встигли прокинутися і вибігти на вулицю.

“З одного боку впала стіна, але мене не зачепило. Потім з іншого боку, дуже близько до мене, але на щастя, я неушкоджена. Врешті на голову посипалася стеля. Я встигла підставити подушку, і вона забрала на себе основний удар. Мені пощастило”, – каже одна з жінок, якій дивом вдалося уціліти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона додає: “Це величезна трагедія. Залишається тільки сподіватися на щонайменшу кількість жертв, тому ми маємо зараз робити все можливе, щоб врятувати людей”.

Крім Аматріче, серйозно постраждали ще низка муніципалітетів – Аккумолі, Поста та Аркуата-дель-Тронто, хоча поштовхи відчули ледь не в усій країні. Трусило й столицю, Рим, але там серйозних руйнувань та жертв немає.

Італія – одна з найбільш сейсмічно активних країн у Європі. У країні ще 2009 року землетрус такої ж сили забрав життя 300 осіб.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...