facebook

Злодійкуваті та тупі! Заява Гройсмана про ціну на газ – це апогей нігілізму, – екс-міністр

Колишній міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко закликав знищити «Нафтогаз», у той час як уряд його всіляко підтримує.

zlodiykuvati_ta_tupi_zayava_groysmana_pro_tsinu_na_gaz_tse_apogey_nigilizmu_eks_ministr_57bae0c7759dc

«Для мене це апогей нігілізму, правового та економічного – Прем’єр-міністр, який 40-мільйонній країні заявляє: «Уряд встановив ринкову ціну на газ». Після цього я заявляю: «Запитань до Гройсмана не маю. Сідай, двійка», – наголосив Кучеренко.
За його словами, ціна має бути або ринкова, або економічно обґрунтована, оскільки українське законодавство вимагає економічного обґрунтування будь-якої регульованої державної ціни, що передбачає низку фінансових документів, бухгалтерську звітність, операційний аудит. Тобто те, що дбайливо приховує «Нафтогаз». Екс-міністр нагадав, що всієї цієї документації не було надано й розглянуто під час засідання Кабінету Міністрів України щодо підняття ціни на газ і під час засідання Національної комісії з питань урегулювання в галузях енергетики й комунальних послуг.
«Коли я вступив у дискусію з Оленою Осмоловською, очільником прес-служби «Нафтогазу», вона колись написала таке: «Завдання «Нафтогазу» – підготувати до приватизації «Укртрансгаз» та «Укргазвидобування». Вона проговорилася, що вони все це роблять, щоб підготувати та якомога дорожче продати. І далі я розумію, що відбувається. Тобто ви хочете, піднявши ціни на газ, зібрати авансом з населення колосальні гроші, мільярди, ви розкочегарите гроші населення та продасте задорого. І куди ви далі поїдете? Хто поїде в Ізраїль, хто в Іспанію, а нам жити з цією ситуацією. Все, що відбувається сьогодні навколо «Нафтогазу», я принципово не сприймаю позицію нинішнього уряду та його Мінекономрозвитку, в чиїй компетенції перебуває «Нафтогаз», – підкреслив в ефірі 112 фахівець.
На його думку, «Нафтогаз» необхідно зруйнувати й ліквідувати, що, між іншим, передбачають вимоги третього європакету й поради американських і європейських консультантів, проте український уряд поки навіть не має наміру цього робити.
«Уряд цементує «Нафтогаз», прикриваючись тим, що він повинен судитися у Стокгольмі. Заради Бога, нехай собі хтось там судиться. Чому ви раптом підпорядкували «Нафтогазу» прокладки та прошарки комерційні, підпорядкували дві найпотужніші структури – «Укртрансгаз» із газотранспортною трубою і сховищами та «Укргазвидобування», яке повинно видобувати щонайменше 17-19 мільярдів кубометрів газу, як це було 5 років тому? Давайте сядемо та поговоримо, яка має бути ціна сьогодні, завтра, післязавтра, і вона зростатиме паралельно зі зростанням доходів населення», – підсумував експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...