facebook

Це єдина країна, яка воюватиме за Україну з Росією – оцінка експерта Atlantic Council

Політичні еліти і у США, і у ЄС переконані, що конфлікт в Україні не зачіпає безпосередньо їх інтереси, а тому у разі есклації напруги апріорі налаштовані домовлятись із Москвою. Про це у статті, опублікованій на сайті аналітичного центру Atlantic Council, пише Аріель Коен, американський політолог, який спеціалізується на питаннях міжнародної безпеки, енергетики та верховенства права.

1A2EB505-2A8C-4EEB-8387-6463ED39AA93_cx0_cy7_cw0_w987_r1_s_r1

“Жодна західна країна, можливо за виключенням Польщі, не готова іти на повномасштабну війну з ядерною Росією через Україну”, – пише Аріель Коен, який закликає США та ЄС посилювати стримування Москви.

Переглянути зображення у Твіттері

“Лідери США та ЄС мають визнати, що один грам стримування (безпекова політика спрямована на створення умов для значних втрат сторони агресора, які самі по собі мають відохотити останнього від агресивних дій, які би призвели до таких втрах – прим. ГА) – кращий та дешевший за кілограм реальної війни. Посилення НАТО, покращення роботи розвідки та збору стратегічної інформації, створення реальних факторів стримування у Східній Європі та підтримка безпеки та незалежності України – це реалістична програма, яку Вашингтон, Берлін та Брюссель можуть та повинні почати”, – пише Коен.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
22-го липня Сейм Польщі услід за Сенатом оголосив 11-го липня днем пам’яті “жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої в 1939-1945 роках”

Відносини між офіційним Києвом та Варшавою увійшли у період випробувань на тлі спроб урядів обох країн консолідувати громадськість навколо ідей відновлення історичної справедливості по відношенню до титульних націй.

22-го липня Сейм Польщі услід за Сенатом оголосив 11-го липня Національним днем пам’яті “жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої в 1939-1945 роках”. Минулого року після офіційного визання Верховною Радою вояків УПА борцями за незалежність України, деякі польські політики, зокрема з Союзу демократичної лівиці (SLD), назвали прийняття цього закону у ВР в один день з виступом у парламенті Коморовського «ляпасом для Польщі».

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...