facebook

НЕВІДОМЕ ЖИТТЯ СВЯТОСЛАВА ВАКАРЧУКА: ІНТИМНІ ФАКТИ, ПРО ЯКІ НЕ ЗНАВ НІХТО (ФОТО, ВІДЕО)

Символічне народження.

vakarchuk

Святослав Вакарчук народився в знаменний день — коли київське «Динамо», забивши три м’ячі у ворота угорського «Ференцвароша», виграло перший для Радянського Союзу Кубок кубків.

Вакарчук дуже добре володіє англійською мовою, і доволі часто це демонструє. Народжений у сім’ї майбутнього ректора Львівського університету Івана Вакарчука, Святослав зі срібною медаллю закінчив Львівську лінгвістичну гімназію з поглибленим вивченням англійської мови.

vakarchuk-1

Рок-баян

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Майбутній рокер закінчив музичну школу, навчившись грати на не зовсім рок-інструментах — баяні та фортепіано. Якщо із баяном лідера «Океанів» ніхто ніколи не бачив, то за клавішні Вакарчук час від часу сідає. Останній тому приклад — кавер пісні «Мовчати» пам’яті лідера «Скрябіна» Андрія Кузьменка.

Крім того, Вакарчук також починав вчитися за класом скрипки, але викладач не схотів із ним працювати через те, що майбутня рок-зірка був лівшею і тримав скрипку не так, як усі інші.

Амбідекстер

Пізніше Вакарчук зізнається, що насправді він добре володіє обома руками, тобто є амбідекстером. Щоправда, це стосується передусім вміння писати як лівою, так і правою рукою.

Формула Susy

У науці Вакарчук пішов дорогою батька, закінчивши фізичний факультет Львівського університету і захистивши кандидатську дисертацію на звання кандидата фізико-математичних наук в Інституті фізики конденсованих систем НАН України. Тема роботи — «Суперсиметрія електрона в магнітному полі».

Альбом, який випустив «Океан Ельзи» в ті роки називався аналогічно — «Суперсиметрія». Крім того, англійська абревіатура цього слова Susy — так називалась одна з пісень альбому.

Варто додати, що аспірантом Вакарчук пробув цілих 13 років. Активна музична діяльність кінця 90-их — початку 2000-их не давала багато часу для науки.

Крім того, у Вакарчука є ще одна вища освіта, — за спеціальністю «економіст-міжнародник».

Київ починається з Оболоні

Перший публічний виступ «Океану Ельзи» відбувся 1995 року на площі перед Львівською оперою. 1998 року молодий гурт підписує контракт із продюсером Віталієм Клімовим, записує свій перший альбом «Там, де нас нема» і переїжджає до Києва.

Всі учасники «Океану», щойно приїхавши до столиці, оселилися в одному районі міста — на Оболоні.

Пісні не для Океану

Вакарчук є автором відомої пісні «Він чекає на неї», виконавцем якої є Олександр Пономарьов. Цю пісню «Океан Ельзи» грав у рамках концертної програми «Тихий Океан» на початку 2004 року.

Музикант зізнався, що лише двічі писав пісні на замовлення — для реклами. З першої пісні нічого не вийшло, але друга — «Я їду додому» — стала широко відомою.

У Вакарчука є два сольних проекти, записаних без «Океану Ельзи». Вони втілилися в альбоми «Вночі» і «Брюсель».

Екзотичне хобі

Вакарчук цікавиться японською культурою та буддизмом, але особливо не афішує це.

«Я вже п’ять років не можу потрапити до Японії. Тому що я хочу поїхати туди або в березні-квітні , коли цвіте сакура, або на початку жовтня – це найкращий час. Але у мене весь час концерти», — сказав він позаминулого року в інтерв’ю «Кореспонденту».

Серед своїх улюблених письменників він називає японців Юкіо Місіму і Харукі Муракамі, хоча найулюбленішим вважає Івана Франка.

Взагалі музикант добре знайомий зі світовою літературою, в тому числі і найсучаснішою.

Перший мільйонер

2005 року Святослав Вакарчук виграв один мільйон гривень у телешоу «Перший мільйон» — уперше за історію цієї програми в Україні. За тогочасним курсом валют ця сума дорівнювала $ 200 тис.

Виграш Святослав спрямував на благочинність.

Похід у політику

У листопаді 2007 року Вакарчук був обраний народним депутатом України за списками блоку «Наша Україна — Народна самооборона», від цього блоку став міністром освіти і батько Святослава.

Однак 11 вересня 2008 року Вакарчук повідомив, що написав заяву про складення повноважень народного депутата України.

«У парламенті важка енергетика. Єдине спокійне місце, де почуваєшся вільно, – це буфет. Там все як у нормальному житті. Навіть більше, навіть самі депутати там стають іншими: сосиски і адигейський сир з медом роблять з ними диво», — прокоментував атмосферу у парламенті Вакарчук.

Невидима сім’я

Вакарчук багато років перебуває у громадянському шлюбі зі стилістом Лялею Фонарьовою, виховуючи прийомну доньку Діану.

Свої стосунки із Лялею Фонарьовою, за власним зізнанням, Вакарчук будував під музику Біллі Холідей, творчість якої відкрив для себе в ті роки.

ЗМІ кілька разів помилково і жартома «одружували» Вакарчука і Фонарьову, але вони не квапляться офіційно оформлювати свої стосунки. Хоча про бажання поповнити родину ще однією дитиною Вакарчук заявляв неодноразово.

Про свою сім’ю Вакарчук не любить говорити, але однією з його фішок є жіночий шалик, який він завжди прикріплює до стійки мікрофону під час концерту. Ця річ, швидше за все, належить коханій жінці музиканта.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...