facebook

У США розслідують можливі зв’язки з корупційною діяльністю Януковича – CNN

Мін’юст США і ФБР проводять  можливих зв’язків США з корупційною діяльністю Януковича, в тому числі діяльність фірми Пола Манафорта.

Paul Manafort, senior advisor to Republican U.S. presidential candidate Donald Trump, exits following a meeting of Donald Trump's national finance team at the Four Seasons Hotel in New York City, U.S., June 9, 2016.  REUTERS/Brendan McDermid

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела в американській правоохоронній системі. Детективи наразі вивчають, чи використовувались американські компанії і фінансова система у здійсненні можливої корупційної діяльності екс-президента Віктора Януковича.

Відзначається, що Манафорт не був у фокусі розслідування. Однак, воно продовжується в даний час, і прокурори поки не прийняли ніякого рішення. Розслідування також досліджує діяльність інших фірм, пов’язаних з колишнім українським урядом, включаючи Podesta Group. Її керівник, Тоні Подеста, є братом Джона Подести, голови виборчого штабу кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон. У ФБР, Мін’юсті та сам Манафорт відмовилися коментувати цю інформацію, а в компанії Podesta Group відзначили, що найняли юристів для дослідження своїх відносин з українськими організаціями. Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що фірма Манафорта безпосередньо організувала таємну операцію з лобіювання ПР у Вашингтоні під час президентства Януковича. Заступник Манафорта у штабі Трампа Рік Гейтс особисто керував роботою двох відомих вашингтонських лобістських фірм Mercury LLC і Podesta Group Inc, які організовували зустрічі керівництва України з впливовими сенаторами та конгресменами.

Повідомлялося, що цим фірмам було переведено 2,2 мільйона доларів. Згідно журналістського розслідування, опублікованого виданням The New York Times, Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів з “чорної каси” ПР, коли співпрацював з Януковичем. Він грав роль політичного консультанта-радника і допомагав ПР і Януковичу під час декількох виборчих кампаній в Україні. Національне антикорупційне бюро України підтвердило наявність імені Манафорта у списках “чорної бухгалтерії” Партії регіонів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...