facebook

Google запускає заміну Skype

 

Google запустив новий додаток для відеодзвінків під назвою Duo. Таким чином компанія відповіла на розробки конкурентів – сервіси FaceTime від Apple, Skype від Microsoft і месенджер Facebook

 03175102_729x547

Функціонал програми багато в чому повторює розробки аналогічних сервісів. Єдиною відмінністю є те, що Duo показує зображення з камери дзвонить людини ще до відповіді на дзвінок, передає depo.ua з посиланням на ВВС.

Google вважає, що ця особливість полегшить користувачам прийняття рішення про те, відповідати на дзвінок чи ні.

Про створення нової програми Google оголосив ще в травні, але запустили сервіс тільки зараз.

Сервіс Duo працює як на платформі Android, так і на смартфонах Apple. Дзвінки захищені шифруванням, а якість відео змінюється в залежності від швидкості з’єднання, відзначають в Google.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як і в додатку FaceTime на iOS, для дзвінків по Duo потрібно знати тільки номер телефону абонента.

При використанні інших сервісів обом користувачам потрібно увійти до свого облікового запису в додатку, щоб використовувати функцію відеодзвінків.

У Google вже є сервіс відеодзвінків Hangouts, запущений в 2013 році. Але компанія тепер більше позиціонує цей сервіс як інструмент для бізнес-переговорів.

Duo же був представлений як більш простий і надійний спосіб зв’язку з друзями і сім’єю.

Очікується, що найближчим часом Google запустить і ще одне нове додаток. Йдеться про мессенджере Allo.

Новий месенджер буде пропонувати відповіді на питання співрозмовника. Наприклад, якщо співрозмовник надішле фотографію собаки, то додаток запропонує написати: “Мила собака!”

За словами представників Google, всі повідомлення в Allo будуть зашифровані.

Користувачам буде доступний і режим Incognito mode – секретні чати зі зникаючим повідомленнями. У цьому месенджер нагадує аналогічну функцію додатка Telegram.

Також користувачі зможуть поспілкуватися з віртуальним помічником Google Assistant і навіть зіграти з ним в різні ігри. Google Assistant може вирішувати і досить складні завдання – наприклад, допомогти вибрати фільми для перегляду ввечері і купити квитки в кіно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...