facebook

Шабунін: влада обманює ЄС, затягуючи сертифікацію Е-декларування

Глава правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін в ефірі «ГС» заявив, що немає ніяких перешкод для сертифікації системи Е-декларування в найближчі дні. Єдиною причиною невидачі атестата підтвердження відповідності є відсутність політичної волі.

9DSC_6738-860x645.jpg.pagespeed.ce.4zXkOIe2uU_4481

У відомому ЗМІ вийшла стаття з проханням журналістів до західних партнерів України відмовити країні в фінансовій підтримці і не вводити безвізовий режим з ЄС, оскільки українська влада не виконує своїх зобов’язань і обіцянок, а тільки імітують проведення реформ.

Глава правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін в ефірі радіостанції Голос Столиці висловив думку, що журналісти своїм закликом хотіли добитися протилежного ефекту і змусити українську владу виконувати свої зобов’язання.

«Щодо статті і заклику не давати безвізовий режим і гроші МВФ. Треба розуміти одне. Чи є ця стаття, чи її немає, чи є сто таких статей, це жодним чином не впливає на надання нам безвізового режиму і грошей МВФ. Через те, що українська влада вп’яте намагається обманути єврейську спільноту на темі електронного декларування… Проблема, яка перед нами зараз стоїть, конкретно в цій ситуації, не глобально, – спроба обманути і європейців, і взагалі західну спільноту з цим електронним декларуванням», – заявив він.

Нагадаємо, директор компанії «Міранда» Юрій Новіков підтвердив, що система електронного декларування, розроблена підприємством, дійсно була запущена в експлуатацію, але фактично ніяких правових наслідків від порушення правил декларування не буде.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А експерт Центру антикорупційних досліджень та ініціатив Transparency InternationalСергій Ярошенко на 106 FM заявив, що подача самої декларації не викорінить корупцію, не змінить менталітет нашої нації, цим повинні займатися і СБУ, і нова поліція.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...