facebook

Липень 2016 року став найспекотнішим за останні 136 років, – НАСА

За даними НАСА, липень 2016 року став найспекотнішим місяцем на Землі за всю історію метеорологічних спостережень, тобто за останні 136 років.

kot11308

Як оголосив журналістам головний кліматолог НАСА Гевін Шмідт, аерокосмічне агентство США підрахувало, що середня температура в липні цього року була на 0,84 градуса за Цельсієм вище середньої за 1950-1980 роки та на 0,18 градуса вище колишніх рекордних місяців – липня 2011 року і липня 2015 року. У ці два місяці глобальна температура була майже однаковою.

У п’ятірку рекордно спекотних місяців, за даними НАСА, входять також липень 2009 року і серпень 2014 року – тобто, рекорди в останні роки ставляться постійно.

При цьому тільки липень 2015 року припав на період Ель Ніньо – що відбувається раз на кілька років природного потепління ділянок Тихого океану, що суттєво впливає на клімат на Землі.

Більшість дослідників вважає причиною потепління на планеті викиди парникових газів від згорання викопного палива. Втім, єдиної думки щодо причин зміни клімату вчені не досягли, хоча сама зміна для них є очевидною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Лякає те, що ми входимо в епоху, коли кожен наступний місяць або рік буде рекордно спекотним, а інше буде вважатися сюрпризом”, – цитує агентство Ассошіейтед прес кліматолога Кріса Філда зі Стенфордського університету.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...