facebook

П’ять проектів у Франківську, які відкриють для вас щось нове

Щодня у місті розвиваються нові проекти та реалізуються цікаві ідеї. «Репортер» підготував коротку підбірку найоригінальніших локацій, де можна розвиватись розважаючись і розважатися з користю.

1-4-1

 

Yoga IF school

Один із найбільших центрів йоги в Україні. Викладачі «Yoga IF school» — майстри з досвідом — практикують різні методології: від класичної йоги до ушу, є тут і йога для схуднення. Школа проводить лекції та тренінги, викладає власні методики.

1 (2)

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Середня тривалість сеансу — 1,5 години, вартість разового відвідування становить 60 грн.

«Ми постійно організовуємо тренінги — як з йоги та масажів, так і з психології та лідерства, — каже керівник центру Юрій Сулик. — Є цілий клуб відпочинку з найрізноманітнішими заходами. Крім того, я розробник методики під назвою «адаптаційно-цілісна йога». Ця система увібрала багато цікавих розробок і є дуже ефективною. Ми готуємо інструкторів з цієї методики, зараз це вже понад 50 людей із різних міст України».

На офіційному сайті http://yogaifschool.com можна більше дізнатись про локації та розклади занять.

Дворик на Шевченка, 3

Це місце, облаштоване самими франківцями. Щосуботи тут медитують, а в неділю танцюють сальсу. Також регулярно відбуваються вечірки, кіновечори, відкриті зустрічі та роботи з облаштування самого дворику. Ініціаторами та реалізаторами є всі охочі. Модель фінансування — добровільні внески.

1 (3)

Одна із засновників, Анна Пашинська розповідає:

«Ми багато думали про те, звідки та за якою моделлю брати гроші на поточні, щомісячні витрати. Зрозуміли, що хочеться, аби це було максимально вільно, комфортно. Можливо, сьогодні немає можливості кинути гроші в скриньку, завтра є, цього року ви студент, наступного — бізнесмен. Але двір завжди відкритий для вас»

Про події, що відбуватимуться можете дізнатись за посиланням: або ж можете почитати блог дворику.

Brain Lab

Науково-розважальний клуб, який поєднує науку з веселощами. Таке шоу цікаве всім. Кілька експериментів допомагають краще вивчити різні закони фізики. У дослідах, крім інших речовин, використовуються сухий лід та рідкий азот. На заняттях про це все розповідає професор Геральт Рудий Молодший (це псевдо). За легендою, він — останній нащадок Бертольдо Рудого, винахідника парової машини часу та апарата солодкої вати.

1 (4)

«Команду заснували двоє людей — Олександр Федорак і я, — говорить Дмитро Григораш. — Олександр має добрі організаторські здібності, креативне й системне мисленням, тому він адміністратор. А я закінчив театральний факультет, тож є ведучим розважального шоу. Основна мета клубу — не просто показати дітям експерименти, а ще й розважити їх, адже, як відомо, вони швидше вчаться, коли їм цікаво, а не під примусом».

Тут можна навчитись використовувати хобот рожевого слона як музичний інструмент або ж зробити сніг своїми руками при кімнатній температурі. Brain Labвиїзна лабораторія, дізнатись більше про яку можна тут або за телефонами  097 710 09 76 та 066 425 53 83.

Технічна студія «Винахідник»

13775985_506324319564242_5183191039445976218_n

Це всеукраїнська мережа дитячих центрів, де діти від 3 до 16 років навчаються за допомогою конструкторів LEGO Education. Програма складається з 11 послідовних навчальних курсів — від раннього розвитку до робототехніки. Вихованці «Винахідника» є постійними учасниками різноманітних фестивалів з робототехніки.

«Групи й заняття в нас формуються, згідно з віком дітей, — каже адміністратор студії Ірина Духович. — Наприклад, дошкільнята (3-6 років) знайомляться з навколишнім світом у різних проявах. Школярі (від 6 до 16) вивчають різні рівні робототехніки, а також фізичні механізми, проводять з ними експерименти».

Детальну інформацію дізнавайтесь на сайті або ж за адресою: вулиця Василіянок, 1.

Handmade-студія « РІДНЕ»

Це майстерня особливого одягу, куди ви можете принести ескіз малюнку, який переноситиметься на одяг, або ж просто розповісти про свою ідею — тут все реалізують. У майстерні використовують спеціальні акрилові фарби, які не змиваються. Автори малюнків часто присвячують свої роботи новинкам культури. Час від часу тут проводяться різні заняття, де гостей навчають розмальовувати свої речі або реставрувати старий одяг.

1 (6)

«Ми хочемо, щоб кожна річ у гардеробі була витвором мистецтва, а не просто бездушною копією», — каже засновник студії Дмитро Крупка.

Дізнатися більше можна за посиланням  або за адресою: вулиця Тичини, 1.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...