facebook

Україна може заковтнути російську “приманку”, як колись Грузія, – експерт

Провокуючи Україну різноманітними конфліктами, Кремль хоче показати, від кого насправді залежить врегулювання ситуації на Сході України.

714547

Про це заявив експерт із євразійського регіону в уряді США Джон Чікі, пише”Голос Америки”.

Подібно до ситуації із Карабахом – Москва наполягає, що лише вона може бути арбітром мирного вирішення. Ми побачимо, як розвиватиметься нинішня ситуація, але я прогнозую, що зараз на Київ будуть тиснути, щоб він не відреагував надміру активно, чи не заковтнув російську “приманку”, як це у 2008-му році зробила Грузія,
– зазначив він.

Крім того, фахівець підкреслив, що Москва хоче показати всім, хто насправді є арбітром мирного вирішення ситуації в Україні.

Використання сили з боку Москви досі з високою ймовірністю грає роль нагадування, що у питанні врегулювання ситуації на Донбасі, всі дороги ведуть до Москви, а не до Берліна, Парижа чи Вашингтона,
– підсумував американець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ звинуватила Україну у підготовці теракту в окупованому Криму. В СБУ уже спростували цю інформацію. “Парламент” Криму вважає, що “напад української диверсійної групи” слід прирівняти до негласного оголошення війни.

У відповідь на це Україна проводить нарощування угруповання Збройних сил України на кордоні з Кримом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...