facebook

Сьогодні вночі на українців чекає найсильніший зорепад року

З 11 по 13 серпня можна спостерігати за найсильнішим метеоритним дощем при проходженні Землі через потік Персеїд. Про це повідомляє сайт space.com.

Пік спостережень, коли можна побачити найбільші метеорити, доведеться в ніч з 12 на 13 серпня. Але вже 11 серпня можна спостерігати за зорепадом. Найкраще метеоритний дощ буде видно близько 10 вечора, хоча більшість метеорів з’являться після півночі. Очікується до 150-200 метеорів на годину.

Зазвичай в цей період можна спостерігати приблизно 80 Персеїд в годину, але через гравітації Юпітера в цьому році метеорний потік Персеїд став на 1,5 мільйона км ближче до Землі.

Нагадаємо, щоб розглянути зорепад Персеїди, потрібно знайти на небосхилі сузір’я Персей, яке в серпні знаходиться майже в центрі східної частини неба, трохи вище зоряного скупчення Плеяди.

Як повідомляла “Країна”, спостереження за метеоритним дощем може зіпсувати похмура погода. Рятувальники заявили, що у четвер, 11 серпня в західних регіонах, а також у Вінницькій і Житомирській областях погіршення погоди відчують вже вдень. На решті території України дощі, холод і шквали очікують в п’ятницю, 12 серпня.

джерело http://strana.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...