facebook

Трамп “прогризає чергове дно”

Сам Дональд Трамп не може обмежити продаж зброї американцям, ця заява може значно зменшити його шанси на перемогу в президентських перегонах. Про це порталу “Знай” розповів політолог Володимир Фесенко, коментуючи заяву Трампа про обмеження продажу зброї мешканцям США в разі його перемоги.

56371_w_700

У цьому випадку він діє абсолютно технологічно. Адже коли він говорить про Україну або Росію, максимум, що він може втратити – це голоси українців і росіян, які живуть у Штатах і мають право голосу. А коли мова йде про право людей на носіння зброї він може зіткнутися з однією із найвпливовіших асоціацій власників стрілецької зброї, яка тісно пов’язана з Республіканською партією США.

“Наприклад, президент Обама, у зв’язку з численними інцидентами, коли зброя застосовувалася психічно хворими людьми, і було безліч жертв, неодноразово говорив про обмеження продажу зброї, але ці ініціативи постійно блокувалися. Тому що це друга поправка до конституції США і президент своїм рішення її скасувати не може, так як це дуже складна процедура, це рішення повинно бути прийнято Конгресом і більшістю штатів”, – зазначив експерт.

“Тому, вкрай дивно, що республіканець Трамп виступив із подібною ініціативою. Також це говорить про те, що він діє не технологічно, не прислухаючись до своїх радників, і його екстравагантність може зіграти з ним злий жарт. Саму цю ідею реалізувати йому буде вкрай складно, якщо він раптом стане президентом “, – підсумував Фесенко.

Зі свого боку, політолог Олексій Якубін упевнений, що своїми екстравагантними заявами Трамп розраховує, що забере собі виборців, які раніше розраховували на перемогу Сандерса, і були розчаровані тим, що Хіларі Клінтон перемогла, і які на противагу цьому прийдуть і проголосують за нього.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, під час чергової зустрічі з виборцями один з кандидатів у президенти Дональд Трамп зауважив, що в разі перемоги його головного опонента – Хілларі Клінтон, американці будуть серйозно обмежені в правах на зброю.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...