facebook

Дітей не пустили до школи через відсутність щеплень від кору

Після продовжених шкільних канікул у луцьких школах було відновлене навчання. Однак, від навчання відсторонили понад тисячу дітей, в яких не було щеплень від кору.

Про це IA ZIK повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

Продовження канікул було вимушеним кроком, аби запобігти розповсюдженню захворюваності на грип та ГРВІ. Та окрім цього, складною залишається ситуація із захворюваністю на кір. Тому у закладах освіти продовжені профілактичні заходи.

За словами заступника начальника управління освіти міськради Тетяни Силки, директори шкіл діють відповідно до розпорядження голови ОДА. У документі йдеться про недопущення до навчального процесу дітей, які не мають щеплень від кору. Станом на 21 січня 2019 року 1098 дітей було відсторонено від навчання через відсутність щеплень від кору.

У кожному навчальному закладі рішення про недопущення невакцинованих дітей до навчання приймається за рішенням педагогічної ради.

Головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська зазначила, що з початку року на кір у Луцьку захворіло 53 дитини. Але найгірше те, що зафіксовано понад три тисячі випадків ігнорування батьками повідомлень медичних служб шкіл про необхідність проведення щеплень.

«Лише вакцинація та ревакцинація є надійним способом запобігання спалаху кору. Тому відсторонення дітей від навчання є необхідним кроком, адже кір дуже швидко передається повітряно-крапельним шляхом, і заразитися дуже легко», – наголосила вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Лєщинська повідомила, що міська дитяча поліклініка повністю забезпечена вакцинами від кору. Зараз використовується вакцина американського виробника, яка практично не дає побічних реакцій. Для зручності батьків кабінети профщеплень у відділеннях на проспекті Волі та на вулиці Чорновола будуть працювати у позаробочий час та у вихідні дні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...