facebook

Нові подробиці теракту у Снятині: подію пов’язують із привласненням державних коштів

Нагадаємо, нещодавно у м.Снятин 58-річний заступник директора територіального центру соціального забезпечення РДА Дмитро Сідлярчук, повертаючись додому, відчинивши на воротах хвіртку до свого обійстя, зі сторони подвір’я здетонував невідомий вибуховий пристрій, встановлений невідомою особою, внаслідок чого чоловік одержав травми.

1-5

05.08.2016 близько 14:00 год. в чергову частину Снятинського відділення поліції надійшло повідомлення по телефону від чергового лікаря районної лікарні, про те, що із травмою руки та обличчя доставлено чоловіка 1959 р.н., жителя вказаного райцентру.

2

Тілесні ушкодження потерпілий отримав на території власного господарства внаслідок вибуху невідомого предмета. Постраждала також і сусідка Дмитра Сідлярчука,  яка у момент вибуху знаходилася неподалік. Жінка отримала поранення голови і грудної клітки.

3

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За інформацією Версій, підрив на розтяжці може бути пов’язаний із діяльністю Департаменту соціальної політи Івано-Франківської ОДА і її керівника О. Бурдяк та одного із мешканців села Залуччя, що на Снятинщині.

Потерпілий Дмитро Сідлярчук перед замахом неодноразово повідомляв про погрози з боку мешканця с. Залуччя Миколи Романюка та наближених до нього людей. Про це постраждалий говорив на сесії райради та подавав заяву у поліцію, в якій звинувачував Миколу Романюка у погрозах та можливій спробі заммаху.

На думку снятинських активістів, які сьогодні пікетували районне відділення поліції, замах має відношення до справи із виділенням коштів на закупівлю житла для неповносправного мешканця Снятинського району. Згідно інформації, підприємець Романюк може бути причетним до привласнення 380 тис. гривень, виділених державою (через обласний Департамент соціальної політики) для закупівлі квартири. Усю оборудку, на думку активістів, могли “кришувати” найвищі чини Департаменту соціальної поллітики ОДА, керівником якого є  О. Бурдякю (уродженка с. Залуччя). Виділені 380 тис. гривень незаконним шляхом отримав п. Романюк. Інформацію про можливий кримінальний злочин неодноразово озвучував потерпілий Дмитро Сідлярчук, який обіймає посаду заступника директора територіального центру соціального забезпечення Снятинської РДА . Саме за це, на думку місцевих мешканців, на нього скоєно замах. Також, як стало відомо, це не перша спроба замаху – нещодавно в його помешканні невідомі ососби повибивали вікна.

За інформацією “Версій”, розпочато слідство у даній справі, проведено обшуки в помешканні жителля с. Залуччя п. Романюка, в ході яких виявлено зброю та наркотики. На даний момент  підозрюваний Романюк знходиться на свободі.

Снятинські активісти готуються до подальших акцій протесту. На місце події прибув нардеп Юрій Соловей, який пообіцяв написати звернення до Генеральної прокуратури.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...