facebook

Відкрито нову форму світла

Нова форма світла могла б полегшити дослідження квантових явищ.

У дослідженні, яке могло б у значній мірі посприяти вивченню квантових явищ, британські вчені створили теоретичну модель нової форми світла, яка поєднує в собі властивості фотонів і електронів. Якщо втілити її у життя, нова форма світла також може бути використана для створення електричних ланцюгів, які в даний час використовуються електронів для провідності.

Split-laser-beam-001

Вчені з Імперського коледжу Лондона у журналі Nature Communications у п’ятницю опублікували дослідження, яке показує, що «можна створити нову форму світла шляхом поєднання світла в один електрон, що поєднує властивості обох».

Світло, яке складається з фотонів, як правило, взаємодіє з великим числом електронів на поверхні будь-якого матеріалу з яким вступає у контакт. Для дослідження вчені з Імперського коледжу використали «нещодавно виявлений клас матеріалів, відомих як топологічні інгібітори». Поєднання їх з «теоретичною фізикою для моделювання поведінки світла» вони виявили, що світло може взаємодіяти тільки з одним електроном на поверхні.

Поєднання фотона з одним електроном сумістить деякі з властивостей обох частинок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наприклад, світло, яке зазвичай проходить по прямій лінії, простежить поверхню матеріалу, якщо він міститиме на собі один електрон. З іншого боку, електрони в електричному ланцюзі, як правило, зупиняються при зіткненні з дефектом або недосконалістю провідного матеріалу, але за допомогою фотонів, «електрон буде, як і раніше, мати можливість продовжувати свій шлях далі», – інформує видання International Business Times.

Доктор Вінченцо Джанніні, один із співавторів дослідження під назвою «Одноелектрон стимулює поверхневі плазмони на топологічних наночастинках», сказав у заяві: «Результати цього дослідження будуть мати величезний вплив на те, як ми уявляємо собі світло. Топологічні ізолятори були виявлені лише в останнє десятиліття, але вже надають нам нові явища для дослідження і нові шляхи для вивчення важливих понять у фізиці».

Процес, описаний у дослідженні, використовує наночастинки для побудови моделі і може бути збільшений у масштабі, стверджують його автори. У дослідженні також розглядаються різні методи застосування нової легкої форми у вивченні «квантових фізичних явищ». Такі явища в даний час можуть бути досліджені лише при спостереженні за дуже малими субатомними частинками або об’єктами, які були переохолоджені. Нова модель «може дозволити вченим вивчити ці типи поведінки при кімнатній температурі».

джерело http://zik.ua/

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...