facebook

Затримання Медяника: на черзі Бойко – політолог

Політолог Роман Липинський в ефірі радіостанції Голос Столиці заявив, що затримання екс-народного депутата Володимира Медяника напевно закінчиться його арештом. Експерт також упевнений, що справа Медяника потягне за собою низку нових судових розглядів.

9JKT_8274_570

В рамках справи заарештованого екс-голови фракції Партії Регіонів Олександра Єфремова затримали колишнього народного депутата Володимира Медяника. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

За словами генпрокурора, в понеділок 8 серпня Печерський суд розгляне клопотання про арешт Медяника.

Відзначимо, що Володимир Медяник родом з Луганська, обирався в Раду в 2012 році по мажоритарному округу, який включає частину Луганська і Краснодон. Його затримання в ефірі радіостанції Голос Столиці прокоментував політолог Роман Липинський.

Для чого затримали Володимира Медяника?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Це дійсно затримання в рамках слідства, і пов’язано воно також з розслідуванням справ, які стосуються діяльності Єфремова. Він може бути дуже корисним для слідства, оскільки йому також дуже багато відомо про діяльність Єфремова.

Експерт: суд над Єфремовим – компенсація провалу справи вбивств на Майдані

Якщо Медяник співпрацюватиме зі слідством, чи залишиться він на свободі?

– Я думаю, що йому могли це пообіцяти. Насправді це буде не в інтересах слідства, оскільки буде прикута суспільна увага до цих всіх процесів. І все ж таки ГПУ зараз не зацікавлена в тому, аби черговий фігурант перебував на свободі, зміг втекти за кордон. Тому, скоріше за все, тут будуть якісь торги, але я не вважаю, що йому будуть обіцяти надто багато.

Завтра на 9 ранку анонсують засідання Печерського суду. На вашу думку, що там відбуватиметься?

– Думаю, що буде рішення про затримання, буде тривати слідство. Будуть ще затримані інші особи, яким також буде висунуто звинувачення. Можливо, буде затриманий Бойко і інші, тому що є певне коло осіб, яке дійсно долучилося до тих процесів, наслідком яких сталося АТО і інші речі. Я з ймовірністю 99% впевнений, що буде обрано запобіжна міра тримання під вартою.

Ми бачимо, як послідовно заарештовують людей з Партії регіонів. Чи не є це наміром влади якось замилити очі, щоб суспільство менше уваги звертало на те, як розслідується справа Майдану, наприклад?

– Я не пов’язував би ці дві справи якимось чином. Звичайно, що коли затримують таких одіозних особистостей, то певним чином увага відвертається на ці речі. І якась маніпулятивність в будь-яких процесах може прослідковуватися. Але чи насправді вона є, це вже інша справа. Давайте згадаємо, хто очолює ГПУ. Коли політики приходять на такі важливі посади, то, звичайно, певний і політичний елемент у їхній діяльності обов’язково буде.

Ви можете назвати роботу ГПУ успішною?

– Я можу сказати, що вона є. Я ще не бачив повністю жодної доведеної до логічного завершення справи, крім тих невеличких якихось епізодів, які були, але цього не достатньо. Не розслідується належним чином справи стосовно загибелі людей на Майдані, стосовно ЛНР, ДНР, Криму, інші епізоди. Тобто дуже багато є напрацьованих матеріалів, які чомусь ще не передаються до суду, не затримуються конкретні особи, яких спроможна затримати ГПУ. Але не можу сказати, що ГПУ бездіяльна.

Хто може виявитися наступним кандидатом на затримання?

– На мою думку, таким кандидатом цілком може бути Бойко. І це не безпідставно. Хоча все буде залежати від слідства і від того, яка буде доцільність.

А сам Юрій Бойко це розуміє? Якісь заходи він вживаєш для того, щоб запобігти затримання?

– Безперечно. У особистості такого масштабу є розуміння своєї особистої ситуації. І те, що слідство триває, і, можливо, ведуться якісь перемовини, можливо, якимось чином намагаються відтягнути цю ситуацію. Але рано чи пізно вона обов’язково станеться.

Раніше політолог Петро Олещук в ефірі 106 FM висловив думку, що Олександр Єфремов – найзручніший обвинувачений з представників минулої влади. Він не захищений депутатською недоторканністю та не встиг втекти за кордон, як значна частина інших потенційних обвинувачуваних.

Зазначимо, що політолог Олександр Кочетков заявив: після затримання Єфремова буде відкрито багато кримінальних справ проти колишніх членів Партії регіонів. За його словами, ці люди розгойдували ситуацію на Донбасі, щоб отримати недоторканність за корупцію, але не розрахували сили.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...