facebook

В Латвії знайшли більше 2 тонн кокаїну в ящиках з бананами

Під час міжнародної операції Fortaleza і TNT, яка проводилися біля берегів Південної Америки і в Латвії, поліція виявила більше 2 тонн кокаїну на суму близько 1 млрд євро. 

“Під час операції поліція вилучила 2 199 брикетів з логотипами Dolphin, Bad Boys, Gold і TNT, що еквіваклентно 2 тоннам гідрохлориду кокаїну. Наркотики були заховані в ящиках з бананами з Еквадору. З урахуванням, що при оптовій торгівлі один кг кокаїну коштує на “чорному ринку” 30 000 євро, вартість вантажу становить близько 65 млн євро. Якщо ж враховувати, що при роздрібній торгівлі ціна за один грам кокаїну на території Латвії коливається в межах 70 – 120 євро, то вартість вилучених наркотиків може перевалити за 1 млрд євро”, – пише видання.

За попередніми даними, серед затриманих виявилися власник складу, двоє працівників і двоє осіб, які забезпечують безпеку незаконного обігу наркотиків.

Начальник Кримінальної поліції Андрій Гришин зазначив, що розподіл ролей у злочинній групі ще з’ясовується.

Троє підозрюваних залишені під арештом, ще до двох застосовано запобіжний захід, не пов’язаний з позбавленням волі.

Начальник поліції додав, що один із затриманих раніше був судимий за контрабанду і легалізацію коштів, отриманих нелегальним шляхом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...