facebook

Сотні тисяч людей зібралися на мітинг в Туреччині

Кілька сотень тисяч людей прийшли на організований в Стамбулі мітинг на підтримку президента Туреччини Реджепа Ердогана.

44_main_ukr

Про це повідомляє AFP.

На мітингу присутні президент Туреччини Ердоган, прем’єр-міністр країни, а також лідери опозиційних партій. Учасники мітингу повідомляють, що прийшли підтримати принципи демократії, а також висловити свій протест проти спроби військового перевороту.

Організатори вважають, що в демонстраціях візьмуть участь більше трьох мільйонів чоловік. На заході планується виступ Ердогана і високопоставлених чиновників.

Користувачі в соцмережах викладають вражаючі фотографії з мітингу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.


Акція почалася колективним співом національного гімну країни і спільним читанням Корану.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини зробили спробу військового перевороту. У Стамбулі і Анкарі відбувалися авіанальоти, на вулицю були виведені танки. Президент країни Реджеп Ердоган заявив, що основні осередки повстанців ліквідовані.

Після придушення спроби військового перевороту в Туреччині президент країни Реджеп Ердоган ініціював масові чистки незгодних у вигляді арештів та звільнень.

20 липня Ердоган ввів надзвичайний стан на три місяці для “нейтралізації загроз”, пов’язаних з військовим заколотом.

Крім того, турецький лідер звинуватив країни Заходу в симпатіях до бунтівників.

Масові мітинги в підтримку Ердогана проходили в Туреччині і навіть в Європі. У столиці Австрії влади країни викликали турецького посла для пояснень щодо організації мітингу в підтримку Ердогана.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...