facebook

Чого ви навчаєте дітей, залишаючись у стосунках, в яких вам погано?

Розлучення – завжди складно. Страшно зважитися піти, почати жити новим життям. Страшно зробити боляче партнеру, собі. Часто люди не наважуються розлучитися через дітей. Бояться, їх залишити, хвилюються, що самі не впораються з вихованням, який приклад можуть подати таким вчинком.

Рішення про розлучення не виникає нізвідки. Стосунки або себе вичерпали – тоді вони мертві, або в них неможливо перебувати через постійні лайки, крики, образи, маніпуляцій – тоді вони токсичні. Невербальні послання злості, презирства, огиди батьків один до одного – все це отруює дитину. Чого ви її навчаєте, залишаючись у стосунках, в яких вам по-справжньому погано?

Коли стосунки зайшли в глухий кут і єдине, що змушує вас залишитися – діти, то треба йти.

Важливо побудувати нові стосунки з партнером, в яких ви більше не будете парою, а тільки батьками. Коли ви прийдете до спільної думки з основних питань, потрібно удвох поговорити про це з дитиною. Ваша спільність покаже, що у неї як і раніше є обоє батьків.

Важливо побудувати нові стосунки з партнером, в яких ви більше не будете парою, а тільки батьками

Під час розлучення, коли звичний світ “валиться”, дитині дуже важлива стабільність. Потрібно встановити зрозумілий і рівномірний графік зустрічей. Важливо його дотримуватися. Тому з батьків, хто житиме окремо, слід проводити з дитиною достатньо часу, щоб брати участь у всіх сферах її життя – робити уроки, відпочивати, ходити на гуртки, розважатися, купувати одяг і т.д. Якщо все це робити, то вийде гарна база для близьких дитячо-батьківських стосунків. Це допоможе дитині пережити розлучення батьків з найменшими втратами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...