facebook

ГПУ: НБУ незаконно витратив 40 мільйонів на рекламу за часів Януковича

На рекламу послуг “Ощадбанку” і “Укргазбанку” в сфері іпотечного кредитування Національний банк України чотири роки тому витратив 41,3 млн гривень.

b5be586b6f0668f9f82d0c85d050c726_XL

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 25 квітня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише “Перша інстанція”.

Цим рішенням суд продовжив термін проведення позапланової ревізії НБУ в рамках досудового розслідування.

Як випливає з судових документів, Генпрокуратура веде досудове розслідування за фактом зловживань менеджментом Національного банку України під час закупівлі послуг у 2012 році (ч. 2 ст. 364 КК України).

Встановлено, що посадові особи НБУ для надання незаконних переваг “Ощадбанку” і “Укргазбанку” в 2012 році провели закупівлю послуг з розміщення інформації в друкованих ЗМІ, на радіостанціях і телеканалах про діяльність цих фінансових установ в сфері іпотечного кредитування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В результаті сума завданих збитків становила 41,3 млн гривень.

Уточнюється, що за підрахунками Державної фінансової інспекції, НБУ в порушення Закону “Про здійснення державних закупівель” уклав без проведення відповідних процедур сім договорів.

У перелік компаній, що освоїли незаконний рекламний бюджет, увійшли: ТОВ “Стиль Медіа”, ТОВ “Торговий дім “Дельта – Інвест”, ТОВ “Український інститут розвитку медіа”, ВАТ “Український Медіа Корпорація”, ТОВ “Видавничий дім Український Медіа Холдинг” , ТОВ “Клік”.

У березні цього року Печерський суд Києва дозволив фінансовим інспекторам проведення позапланової виїзної ревізії фінансово – господарської діяльності НБУ за 2012 рік.

Джерело – http://www.epravda.com.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...