facebook

Україна відкриє п’ять нових пунктів пропуску з Польщею

На україно-польському кордоні будуть відкриті п’ять нових пунктів пропуску

Перспектива відкриття в найближчі два роки пункту пропуску “Нижанковичі-Мальховичі” неподалік від Перемишля є реальною, повідомив посол України у Варшаві Андрій Дещиця в інтерв’ю інформагентству “Укрінформ”.

“Для цього є вже рішення змішаної комісії з питань транскордонного та регіонального розвитку, є кошти в місцевих бюджетах, зокрема в Підкарпатському воєводстві, для підготовки проектно-кошторисної документації”, – розповів посол.

Дещиця також повідомив про плани ще відкриття чотирьох пунктів пропуску – одного в Волинській області, двох – у Львівській, а також ще одного – в Закарпатській області, на кордоні України, Польщі та Словаччини.

При цьому він підкреслив, що на сьогоднішній день пріоритетним завданням є модернізація наявних пунктів пропуску. Одним із способів підвищення ефективності їх роботи посол назвав введення спільного контролю, який сьогодні діє в чотирьох з восьми автомобільних пунктів пропуску на кордоні України і Польщі.

Дещиця звернув увагу на той факт, що за десять років кількість автомобільних пунктів пропуску залишилося незмінним, а кількість людей, які перетинають кордон, збільшилася в кілька разів.

“Різного роду спроби прискорення перевірки на кордоні за рахунок створення окремих смуг для малого прикордонного руху або автомобілів громадян ЄС не вирішує загальної проблеми. Тому, основним завданням є збільшення кількості пунктів пропуску на кордоні та поширення на всі пункти спільного контролю”, – підсумував посол.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...