facebook

У США прокуратура позивається проти Facebook

Причиною для позову стало надання доступу до даних користувачів Facebook компанії Cambridge Analytica. Ці дані могли використати для впливу на результати президентських виборів у 2016 році

Про це повідомляє видання The Hill, передає Голос Америки.

“Facebook не захистив приватність своїх користувачів та обманув їх щодо того, хто мав доступ до їхніх даних та як ці дані використовувались. Facebook піддав ризику маніпуляцій дані користувачів, адже дозволивив таким компаніям, як Cambridge Analytica та іншим, отримати доступ до особистих даних без згоди користувачів”, – йдеться у поданні генпрокурора Вашингтона Карла Расіна.

Зазначається, що цей позов має змусити Facebook виконувати власні обіцянки щодо захисту приватності користувачів.

Нагадаємо, 17 березня стало відомо, що британсько-американська компанія Cambridge Analytica зібрала у 2016 році дані профілів 50 млн користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди. Метою збору даних начебто було створення програмного забезпечення для передвиборчої кампанії кандидата у президенти США Дональда Трампа для передбачення електоральних рішень

Facebook звинувачення відкидає і зазначає, що дані були надані компанії Cambridge Analytica користувачами добровільно.
20 березня Єврокомісія заявила, що вимагає пояснень у Facebook щодо несанкціонованого використання персональних даних користувачів під час передвиборчої кампанії Трампа.
У результаті скандала голову компанії Cambridge Analytica відсторонили від виконання обов’язків.
У березні Ізраїль розпочав розслідування щодо витоку персональних даних понад 50 млн користувачів соцмережі Facebook.
Незабаром у США подали перший колективний позов через масштабний витік даних.
Марк Цукерберг відхилив заклики покинути Facebook та звільнити співробітників, заявивши, що він бере на себе повну відповідальність за витік даних.
2 травня політично-аналітична компанія Cambridge Analytica, яка опинилась у центрі скандалу з витоком даних 87 млн користувачів Facebook, оголосила про своє закриття.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...