facebook

Спростували російський фейк про захоплення церкви

Російський “Союз православних журналістів” заявив з посиланням на власні джерела про захоплення Свято-Преображенський кафедрального собору РПЦ в Україні у Вінниці.

“Вранці до кафедрального собору Вінниці під’їхали близько 20 молодих людей спортивної статури і відібрали в охорони ключі від усіх приміщень комплексу. “Забирайте свої речі і йдіть”, – заявили вони представникам церкви”, – йдеться в заяві, повідомляє “Українська правда”.

ТАСС з посиланням на главу інформаційно-просвітницького відділу РПЦ в Україні архієпископа Климента повідомило, що той підтвердив інформацію про захоплення.

“За його словами, група молодих людей після ранкового богослужіння попросила священиків покинути будівлю і віддати електронні ключі від храму. Також навколо собору невідомі виставили охорону. Є інформація про те, що Служба безпеки України активно зараз намагається примусити священиків Вінницької єпархії підтримати автокефальні настрої”, – заявив Климент, пише російський ЗМІ.

У свою чергу у прес-службі Вінницької єпархії заявили, що повідомлення СПЖ є фейковим і провокативним та має на меті створити напругу серед віруючих у Вінниці.

“З 1991 року фактично і з 1993 року юридично приміщення Спасо-Преображенського кафедрального собору Вінниці передані у постійне безоплатне користування релігійній громаді собору і на даний момент залишаються у користуванні громади. На даний час у Спасо-Преображенському соборі спокійно: звершуються богослужіння і відправляються треби для парафіян храму”, – зазначили у єпархії.

У відділі комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області заявили, що до правоохоронців інформація про нібито захоплення собору РПЦ в Україні не надходила.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...