facebook

На Чернігівщині на головній площі встановили ялинку з дитячої могили

У центрі селища Сосниця на Чернігівщині у якості головної ялинки встановили хвойне дерево з кладовища, що викликало шок у місцевих жителів. Про інцидент повідомили у групі Facebook “Сосниця і люди”.

 

 

Олена Богданек розповіла, що у вівторок, 11 грудня, вона ходила провідати могили померлих родичів і випадково стала свідком того, як працівники бригади зрізали і вивезли з кладовища хвойне дерево.

“Яким же було наше здивування, коли через декілька годин цю ж ялинку ми побачили на центральній площі селища”, – написала вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жінка відзначає, що на селянах економлять не вперше. Раніше було помічено, як деревину, спиляну на цвинтарі, завозять в якості дров у навчальні заклади району.

“Але всьому є межа. Як можна робити такі подарунки нашим дітям? Як можна водити веселі хороводи навколо дерева, яке зросло в місці вічного спокою. Адже ця ялинка десятиліттями зростала на цвинтарі, всмоктуючи в себе і прах наших померлих односельців, і сльози їх родичів, набираючись людським горем і сумом за тими, хто пішов у вічність. Хочеться поцікавитися у працівників селищної ради: а в свої будинки ви ялинки теж на кладовищах добуваєте?”, – обурюється Олена Богданек.

“Сподіваємось, що висновки будуть зроблені і місцевим керівництвом, щодо своїх дій, і правоохоронними органами, щодо факту неприхованого вандалізму, і нами – виборцями”, – додала жінка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...