facebook

Путін офіційно дозволив “Л-ДНР” повернути важке озброєння та танки на передову

Російська сторона у Мінську вперше визнала, що терористи обстрілюють позиції ЗСУ, але для нас це досить негативний сигнал

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську вже вкотре не домовилися про розведення сторін на лінії зіткнення, дуже важкі переговори щодо звільнення полонених. У терористів відкрито кажуть, що Київ “затягує процес” і погрожують війною. Пушилін заявляє про 20 років, які може тривати конфлікт. Захарченко нагнітає із загиблими мирними мешканцями.

52745307__1__729x547

Тим часом Мінська контактна група пішла у відпустку на три тижні. І під час неї на Донбасі можуть статися негативні події.

Справа в тому, що російські спостерігачі СЦКК вперше почали підтверджувати факти обстрілів з боку незаконних збройних формувань. Росіяни підтвердили обстріли позицій ЗСУ із забороненого мінськими домовленостями озброєння: 152-мм ствольної артилерії та 120-мм і 82-мм мінометів.

Якщо для українських воїнів та громадян в цілому дана інформація не є секретом, оскільки ми неодноразово чули і бачили звіти прес-центру АТО, розповіді воїнів, сюжети телеканалів з відео, то в офіційному плані дана заява є певним сигналом.

Терористи б’ють по позиціях ЗСУ із вищенаведених калібрів щодня. Але в останній місяць в “ДНР”/”ЛНР” активно нагнітається ситуація з підготовкою Києвом наступальної операції. Для правдивості, терористи влаштовують в тому числі обстріли власних міст, як це нещодавно було у Кадіївці (Стаханові). Про це детально розповідали в Прес-центрі АТО, демонструючи навіть карту обстріляних районів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

13681095_1257644814246322_6377762243347702613_n

Під обстрілами знаходиться Донецьк, в якому страждають Петровський, Київський та інші райони, Ясинувата, Горлівка. Демонстрацією руйнувань, а також показовими облавами, на яких “в’яжуть” диверсантів з України сепаратисти нагнітають обстановку і готують населення до можливого загострення війни.

Паралельно з цим терористи стягують техніку під Дебальцеве, рух техніки до лінії фронту помічений у Донецьку, Макіївці і Горлівці, а активність бойовиків суттєво зросла у районі Пісок, Зайцевого, Авдіївці, Мар’їнці-Красногорівці. Терористи пророкують наступ ЗСУ на 10-12 серпня. В українському інформаційному просторі з’являлася інформація про атаку сепаратистів на напрямку Донецьк-Горлівка 8-го серпня.

Визнання російською стороною того, що терористи почали “відповідати” на обстріли ЗСУ своїм великим калібром може бути сигналом саме до активізації терористів у найближчі дні.

Як не крути, а в таборі бойовиків знають про проблеми наших ЗСУ. Досі триває ротація, з фронту виводиться одна з бригад. Заходять нові солдати без бойового досвіду. Існує проблема із достатньою кількістю великокаліберних снарядів в однієї з бригади. Враховуючи це терористи можуть спробувати невеличку локальну вилазку під прикриттям роботи артилерії відразу на кількох напрямках з метою промацати оборону ЗСУ, або збільшити кількість обстрілів наших позицій з метою тиску на Київ.

Ділянками фронту, які викликають основне занепокоєння, є Світлодарська дуга і район Зайцевого.

Повномасштабного наступу зараз не буде, але до всіх сценаріїв наша армія, звичайно ж, готова. І це доводять вдалі відбиття атак штурмових груп ворога в Мар’їнці, Майорську, Авдіївці. Але в будь-якому разі до осені ситуація буде нагнітатися, а кількість обстрілів і їх якість від терористів можуть призвести до збільшення наших втрат, поки “Мінськ-2” пробуксовує, а “п’ята колона” в обличчі Медведчука всередині держави качає ситуацію з “особливим статусом” і виборами на Донбасі.

джерело http://www.depo.ua/

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...