facebook

Ринок праці в липні: підсумки місяця

Літо – пора відпусток і традиційного зниження активності на ринку праці. У порівнянні з останнім місяцем весни кількість вакансій на Міжнародному кадровому порталі hh.ua практично не змінилася, кількість нових резюме скоротилася приблизно на 6%.

Зниження активності пошукачів позначилося на показниках конкуренції. У порівнянні з травнем hh.Індекс (співвідношення кількості резюме до кількості вакансій) скоротився з 2,9 до 2,5. Це означає, що в середньому на одну вакансію претендує 2-3 вільних фахівця.
Невелике зростання вакансій в червні, пов’язане зі збільшенням числа сезонних пропозицій, змінилося зниженням в липні. Кількість нових резюме в порівнянні з червнем не змінилася, однак трохи знизилася відносно травня. Сезонне зниження активності пошукачів призвело до падіння показників конкуренції. Зараз на одну вакансію в середньому претендують 2-3 вільних фахівця.
Найбільший приріст вакансій спостерігався в банківському секторі, а також у сфері транспорту і логістики. Крім того, збільшилась кількість пропозицій для топ-менеджерів. Знизився попит на фахівців в сфері туризму і готельно-ресторанного бізнесу, студентів і фахівців без досвіду, а також на медиків і фармацевтів. Традиційно найбільша кількість вакансій припадає на продажі, інтернет-технології, маркетинг і рекламу, адміністративний персонал.
У регіонах збільшили свою активність роботодавці Кіровоградської, Херсонської та Закарпатської областей. Рідше в порівнянні з попереднім місяцем публікували вакансії у Волинській, Черкаській та Хмельницькій області.
Серед  пошукачів у липні активізувалися студенти і фахівці в сфері консалтингу. Рідше розміщували резюме в туристичній галузі, юристи, HR-фахівці та бізнес-тренери, а також фахівці з нерухомості і закупівель.
У регіональному зрізі за приростом резюме лідирують Тернопільська, Закарпатська, Кіровоградська, Чернігівська та Чернівецька області. Відносно червня знизилася кількість претендентів в Сумській, Хмельницькій і Вінницькій області.
У зв’язку з черговим загостренням ситуації в зоні АТО багато жителів намагаються покинути неспокійні території хоча б на період літа. Про це свідчить скорочення кількості резюме і незначне зниження конкуренції в цих регіонах. Однак, незважаючи на це, показники конкуренції в Донецькій і Луганській області залишаються найвищими (11-12 осіб на вакантне місце).
Конкуренція
Як і раніше в ТОП-5 проф. сфер з найвищою конкуренцією входять топ-менеджери, юристи, студенти, висококваліфіковані фахівці виробничих спеціальностей, а також бухгалтери і фінансисти. У зв’язку зі збільшенням кількості резюме від починаючих фахівців, конкуренція серед них стала ще вищою.

0407

Практично без змін залишився і рейтинг проф. областей з найнижчою конкуренцією. Як і раніше сюди входять продажі, консалтинг, автомобільний бізнес, страхування та робочий персонал.

0408

джерело http://biznesoblast.com/

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...