facebook

Африканські слони припиняють відрощувати бивні

Через браконьєрство, яке впливає не тільки на чисельність тварин, але ще й певним чином на еволюцію, близько однієї третини африканських слонів стали народжуватися без бивнів.

У Мозамбіку дослідники прагнуть зрозуміти генетику слонів, народжених без бивнів, і наслідки цього. Якщо раніше таке відбувалося у 2-3% випадків, то тепер близько третини тварин народжується без цього важливого засобу захисту. А за останні 20 років із 200 самок слонів у Південній Африці, що знаходяться під наглядом, 98% не відростили бивні, пише Платформа.

На думку дослідників, у всьому винні браконьєри, які попри заборону в країнах Азії та Африки продовжують незаконно торгувати бивнями. Крім різноманітних прикрас із них роблять порошок – люди вірять в його магічні та цілющі сили. «Браконьєрство має сильний вплив не тільки з точки зору чисельності, але і з точки зору еволюції», – стверджує експерт по роботі зі слонами Джеймс Пул.

На даному етапі дослідники продовжують вивчати ситуацію, але вже ясно, що відсутність бивнів позначиться не тільки на житті слонів, але й на всій екосистемі їхнього проживання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...