facebook

Супрун закликає головлікарів не брати “благодійні” внески від олігархів

В.о.міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун закликала головних лікарів медзакладів не приймати від олігархів “благодійні” внески на розбудову та закупівлю медичної апаратури.

Про це вона заявила під час ІІ Всеукраїнської конференції з сімейно-орієнтованої медицини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не беріть кошти від олігархів, щоб “відбілювати” їхні гроші. Ви просите грошей у держави на ремонти лікарень. Водночас понад 50% наших податків лишається на місцевому рівні. Ідіть до своєї обласної, міської влади, сільської ради і просіть у них гроші. Їх — багато. Якщо ви не знаєте скільки — зверніться до нас, і ми вам скажемо скільки”, – сказала Супрун.

За її словами, потрібно стати “прикладом для майбутньої генерації, як можна прозоро, чесно, якісно робити свою роботу”.
Водночас Супрун закликала залучати до благодійності місцевий бізнес. “Звертайтеся до бізнесу — від найменшого до великого, що може купувати медапаратуру. Створіть при вашій лікарні окрему організацію, робочу групу, що займатиметься цими питаннями. Слід мати реалістичні плани, що хочете бачити у своїй лікарні. Якщо брати у людей гроші, але не мати плану — це не працюватиме. Ви повинні говорити з бізнесом конкретно. Спочатку потреба — ремонт, медапаратура, а потім – звернення по матеріальну допомогу”, – наголосила в.о.міністра.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...