facebook

У Китаї запустили “автобус майбутнього”

У китайській провінції Хебей уперше запустили довгоочікуваний “автобус майбутнього”.

160803103457_china_bus_640x360_ap_nocredit

Колії автобуса, що працює на електричному струмі, розміщені вздовж узбіч доріг, а сам автобус має таку форму, яка дозволяє автомобілям рухатися під ним. Його висота – 2 метри, довжина – 21 метр, а ширина – 7,5 метра.

Автобус може перевозити до 300 пасажирів.

Раніше відео міні-моделі “автобуса майбутнього”, опубліковане у травні, викликало захват серед користувачів соцмереж.

Із ідеї в життя

Фото 2
Фото 3

Пробний забіг автобуса здійснили на контрольованій ділянці у 300 метрів у місті Ціньхуандао.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Рухаючись коліями, прокладеними вздовж звичайних автомобільних доріг, автобус може розганятися до швидкості у 60 км/год.

“Найбільша перевага у тому, що цей автобус збереже багато місця на дорозі”, – розповів агенції “Сіньхуа” головний інженер проекту Сонг Юджоу.

“Автобус виконує ту ж функцію, що й метро, тоді як його конструкція коштує менше 1/5 вартості спорудження підземки”, – сказав телеканалу CCTV інший інженер проекту Бай Цімін.

Як заявляє компанія-розробник, один такий “автобус майбутнього” може замінити 40 звичайних. Водночас поки що невідомо, чи набуде проект широкої популярності у інших китайських містах.

Фото 4

Ця ідея не нова, але ніхто не розглядав її серйозно, доки міні-модель автобуса не показали на 19-ій Міжнародній виставці високих технологій у Пекіні у травні цього року. Місяць по тому, розробники оголосили, що готові запустити проект вже у серпні.

Багато користувачів китайської соцмережі Weibo висловили захоплення новою технологією. “Я бачив зображення цього [автобуса] не так давно, і зараз це дійсно відбувається? Це справді збудовано з “китайською швидкістю”, – написав один із користувачів.

“Присягаюся, що щойно бачив ідею цього у картинках. А зараз це втілене у реальному житті”, – написав інший.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...