facebook

Перевізники у Полтаві вимагають збільшити вартість проїзду вдвічі

3-го грудня у Полтавській міській раді відбувається чергова щотижнева нарада. На неї приходять кілька десятків полтавських перевізників. Звертаються до міської влади із ультиматумом – або у Полтаві підіймають тариф на перевезення до 8 гривень, або маршрутники перестануть взагалі возити полтавців.

 

– Тариф у 4 гривні приймали у 2013-му році. З того часу у 3 рази подорожчало пальне, у 3 рази – запасні частини, у 3 рази виросла заробітна платня. Ми вже терпіли, скільки могли, але їздити далі по такому тарифу ми не можемо. Ми подали вам розрахунки, тариф має бути 8 гривень! – пояснює представник маршрутників.

Інший його колега додає, що через низькі тарифи ніхто із водіїв не хоче йти працювати на маршрутки. Збільшення тарифу дозволить залишати професійних водіїв у місті, а не “видавлювати” їх на заробітки до Польщі чи інших європейських країні.

Також перевізники повідомляють владі, що із 4-го грудня 20 відсотків автобусів не вийдуть на міські маршрути. Такі дії називають вимушеним заходом, покликаним стимулювати владу вирішити питання підвищення тарифу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Секретар міської ради Олександр Шамота у відповідь на виступи перевізників говорить, що тариф у 8 гривень – це “їхні фантазії”.

І додає, що шантаж із боку маршрутників зайвий раз переконує: влада правильно робить, що планує закупити кілька десятків автобусів у міське комунальне підприємство і тим самим захиститися від маніпуляцій з боку приватних перевізників.

Заступник міського голови Олексій Чепурко пропонує маршрутникам обрати кількох представників, із якими погоджується сісти за стіл перемовин. Проте також одразу додає, що тариф у 8 гривень виглядає нереалістичним, але розрахунки перевізників у міськраді готові обговорити.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...