facebook

У Білорусі візьмуть під контроль інтернет-користувачів

Попередня ідентифікація користувача буде здійснюватися при реєстрації ним облікового запису на Інтернет-ресурсі шляхом укладення угоди про використання


У Білорусі з 1 грудня 2018 року вступає в дію нова редакція закону “Про засоби масової інформації”. Закон, зокрема, передбачає обов’язкову ідентифікацію користувачів Інтернет-ресурсів, в тому числі коментаторів, і також на форумах.

Відзначається, що попередня ідентифікація користувача буде здійснюватися при реєстрації ним облікового запису на Інтернет-ресурсі шляхом укладення угоди про використання. Ця угода мала б містити попередження про неприпустимість розміщення користувачем на інтернет-ресурсі повідомлень, що містять інформацію, поширення якої заборонено законодавством Білорусі.

Для проходження процедури ідентифікації користувач повинен буде ввести свій номер мобільного телефону при заповненні користувальницької угоди. Обліковий запис користувача буде активований після того, як власник Інтернет-ресурсу відправить на його мобільний телефон смс-повідомлення з кодом інтрактивації. Один номер мобільного телефону може бути використаний для реєстрації не більше одного облікового запису користувача на кожному конкретному Інтернет-ресурсі.

Власник Інтернет-ресурсу повинен зберігати залишені користувачем коментарі протягом року після розірвання угоди про використання. Коментарі повинні зберігатися на серверах, які фізично розташовані на території Білорусі.

При цьому власник Інтернет-ресурсу повинен надавати ці відомості на вимогу органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, прокуратури і попереднього слідства, Комітету держконтролю, міністерства інформації, податкових органів, судів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, з 1 грудня в Білорусі починається процедура реєстрації Інтернет-видань як ЗМІ (для них вводиться термін “мережеві видання”). У цьому випадку вони і їхні співробітники отримають (в дещо урізаному вигляді) права традиційних ЗМІ.

Решта сайти теж зможуть працювати, але без статусу ЗМІ. У разі непроходження реєстрації в якості ЗМІ Інтернет-ресурси не зможуть звертатися до державних органів і інших організацій за акредитацією своїх кореспондентів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...