facebook

Порошенко: Права Збройних сил значно розширюються

Президент України в навчальному центрі Сухопутних військ “Десна” пояснив необхідність воєнного стану.

Військове положення в деяких областях України введено з метою створення необхідних умов для Збройних сил України щодо захисту країни, при цьому ніякі конституційні права громадян у разі відсутності наземної агресії РФ обмежуватися не будуть.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час відвідування навчального центру Сухопутних військ «Десна».

“Якщо нам вдасться не допустити вторгнення російських збройних сил на нашу територію, ми не плануємо обмежувати ніякі конституційні права і свободи громадян. Але права Збройних сил України значно розширюються”, – сказав Порошенко.

Він додав, що військове становище зараз вводиться для того, щоб законодавчо і конституційно захистити українського воїна, надати йому всі необхідні умови для виконання свого конституційного обов’язку по захисту України.

“Тому надзвичайно важливо, щоб рівень підготовки військовослужбовців, в тому числі танкових і моторизованих частин, Сил спеціального призначення, а також рівень патріотизму та бойового духу був на найвищому рівні”, – акцентував Президент.
Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада напали на українські кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецназівці Росії обстріляли і захопили три українських кораблі в Керченській протоці і більше 20 моряків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...