facebook

Багатодітні родини отримають знижку в 50% на оплату комуналки

Названі пільги, на які українці можуть розраховувати в наступному році. Про це пише Hyser.

 

У 2019 прожитковий мінімум в Україні підвищиться два рази. З 1 липня він збільшиться до 1936 гривень, з 1 грудня – до 2027 гривень. У 2019 законом встановлена мінімальна заробітна плата в місячному розмірі: з 1 січня – 4173 гривні; в погодинному розмірі: з 1 січня – 25,13 гривні.

Індексацію зарплат бюджетникам передбачили на рівні 9,4% в порівнянні з 2018 роком. Мінімальна заробітна плата для військовослужбовців становитиме 10 тисяч гривень.

На потреби Міністерства соціальної політики Кабінет міністрів України запропонував виділити 177,6 мільярдів гривень, на покриття дефіциту Пенсійного фонду – 166,5 мільярдів гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Приблизно 300 тисяч багатодітних сімей можуть платити комуналку зі знижкою в 50%, вибираючи між пільгою або субсидією. Остання покладена за умови, що витрати на комуналку перевищують 15% сукупного доходу сім’ї, а пільга надається без прив’язки до матеріального становища сім’ї.

Багатодітні сім’ї можуть платити 50% за стаціонарний телефонний зв’язок і встановлювати її без черг. Діти мають право на безкоштовні ліки, щорічне медичне обстеження, першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах та навіть «першочергова госпіталізація». Ще одна приємна пільга дітям з таких сімей – право безкоштовно користуватися пасажирським транспортом.

Менше платити за комуналку можуть і «діти війни» – українці віком від 72 років. «Дітям війни», належить знижка 25%. Якщо на роботі буде скорочення, їх повинні звільняти в останню чергу. Вони мають право на першочергове виділення земельних ділянок, надбавку до пенсії.

Пенсіонери з 40 роками стажу для чоловіків і 35 роками для жінок – автоматично отримують статус ветеранів праці. Також ними вважаються «ліліпути і карлики» з 25 роками стажу у жінок і 30 роками – у чоловіків, а також всі, хто вийшов на пенсію за пільговими правилам. Вони мають право на безкоштовне зубне протезування, безкоштовні поїздки в санаторії, першочергове право отримати житло та земельну ділянку, звільнені від плати за землю.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...