facebook

Порошенко: воєнний стан буде 30 днів, далі – вибори

Воєнний стан розпочнеться в Україні з 9.00 ранку 28 листопада. Він триватиме 30 днів. Вибори президента відбудуться 31 березня. Про це заявив президент Петро Порошенко у відеозверненні до українців.

“Розвідувальні дані говорять про надзвичайно серйозну загрозу суходольної операції проти України. У мене в руках є документ розвідки, зведення даних. І тут детальний опис всіх сил противника, які розташовані у декількох десятках кілометрів від нашого кордону. Рушниця, яка висить на стіні має рано чи пізно вистрелити. Маємо посилити оборону прямо зараз, щоб у разі вторгнення якнайшвидше відреагувати”, – сказав глава держави.

“Я впевнений, це ще далеко не кульмінація (російська агресія в акваторії Азовського моря. – ред.)”, – заявив Порошенко.

“Хлопці і дівчата з першої черги резерву, які вже мають бойовий досвід, вже готові хоч зараз пакувати рюкзаки. І ресурси будуть мобілізовані і людські, і збройні і фінансові”, – сказав президент.

Порошенко сказав, що не буде обмеження прав і свобод громадян, впровадження цензури.

“Так само не планую поки що вдаватися до повної чи часткової мобілізації. Ця можливість залишається відкритою лише якщо Росія таки піде на подальшу ескалацію.

Воєнний стан не означає оголошення війни, відмови від політико-дипломатичного врегулювання на сході. Я про це детально інформував наших західних партнерів”, – продовжив глава держави.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Буду пропонувати парламенту запровадити воєнний стан на 30 днів. Щоб він жодним днем не накладався на початок виборчої кампанії. Воєнний стан завершиться у середині грудня. На початку грудня внесу проект рішення парламенту про дату президентських виборів, які мають відбутися 31 березня”, – заявив Порошенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...