facebook

Через борги за комуналку хмельничани можуть позбутися майна

П’ять мільйонів гривень завинили мешканці Хмельницького за місяць, відколи розпочався цьогорічний опалювальний сезон.

 

 

Натепер заборгованість споживачів становить 53 мільйони, повідомили у комунальному підприємстві «Хмельницьктеплокомуненерго». До найбільш злісних неплатників представники компанії разом з державними виконавцями навідуються у гості. Цього разу обрали тих, в кого борг – понад 30 тисяч гривень. Таких квартир лише на вулиці Зарічанській – з десяток.

Як повідомив держвиконавець Олег Заворотний, станом на 1 листопада у другому відділі державної виконавчої служби Хмельницького знаходиться майже 300 виконавчих листів та судових наказів щодо стягнення заборгованості на загальну суму понад 1 мільйон 300 тисяч гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами держвиконавця, на постанови про відкриття виконавчого провадження у державну виконавчу службу приходять одиниці – ті, хто хоче добросовісно сплатити борги за надані послуги. Щодо всіх інших потрібно застосовувати заходи примусового виконання рішень: звертатися про стягнення на майно, на рахунки, накладати відповідні арешти.

Крайні заходи – вилучення майна. Але процедура ця нешвидка.

«Нам потрібно мінімум два-три рази приходити за адресою, складати акти державного виконавця про те, що не було допущено виконавця для проведення виконавчих дій, – пояснює Олег Заворотний. – І в подальшому звертатися в суд з поданням про примусове входження в квартиру».

Цьогоріч подібних примусових входжень було п’ять. Захід непопулярний, але потрібний, бо, як правило, великі борги містяни накопичують, ігноруючи сплату роками. І боржники ці – люди далеко не бідні.

«Половина заборгованості – це боржники, які мають борг від 12 місяців до трьох років, і більше трьох років, – коментує Світлана Остап’юк, заступник директора КП «Хмельницьктеплокомуненерго». – Це така заборгованість, яка накопичується роками. Тобто ті люди, які не платили – продовжують не платити».

На початок опалювального сезону містяни завинили підприємству 48 мільйонів гривень. За жовтень борг зріс ще на п’ять мільйонів. Уже з січня через зростання ціни на блакитне паливо, за тепло у наших домівках доведеться платити майже на 20 відсотків більше.

Тож якщо хтось ще не розрахувався за обігрів свого житла, варто це все-таки зробити, щоб завтра не постукали і у ваші двері, каже Світлана Остап’юк.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...