facebook

“Мешканцям здалось”: комісія повідомила про “якісне і безпечне” харчування в лікарнях Чернігівщини

Вчора у мерії Кременчука підбили підсумки перевірки лікарняних закладів комісією, яку назвали «ручна комісія Малецького». На це засідання запросили керівників і представників лікувальних закладів. Профільний віце-мер Ольга Усанова оприлюднила інформацію по кожному об’єкту. І зазначила, що перевірки тривали по одному дню у кожній лікарні, проте моніторинг відповідності порцій меню тривав весь час. Щодня, доки тривала перевірка, лікарняні заклади подавали інформацію про те, що на сніданок, обід і вечерю у пацієнтів.

 

 

І на підтвердження слів показала фотографії.

Втім чиновниця нічого нового не сказала: лунала та ж сама інформація, що на підсумках в лікарняних закладах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А саме, що потрібні ремонти деяких буфетних приміщень. А саме в дитячій лікарні, Першій міській лікарні, лікарні «Кременчуцька».

В лікарні «Правобережна» треба провести капітальний ремонт. А також ремонт в харчоблоці «Лікарні відновного типу», з якого харчуються пацієнти відразу декількох лікарень.

Найбільше претензій було до харчоблоку дитячої лікарні. А також рекомендації фірмі «Пантен УА» більше уваги приділити уваги саме цьому харчоблоку.

І висновок, який озвучив головний медик Кременчука Максим Середа, не містив теж чогось нового. Йшлось про ремонт тих харчоблоків, не відповідність меню, заявленим пропозиціям в тендерній документації, тощо. Та в цілому харчування в кременчуцьких лікарнях проводиться згідно з нормативно-правовими актами, механізм співпраці лікарень з фірмою «Пантен УА» налагоджено.

А ось представниця Держспоживслужби Юлія Потреба вказала на те, що одного автомобіля, який розвозить їжу з харчоблоку «Лікарні відновного типу» до інших лікарняних закладів то мало. Пацієнти не вчасно отримують харчування. Тож рекомендувала залучити ще хоч один транспортний засіб.

Ще вона відзначила, що деякі зауваження, які лунали на камеру Кременчуцької газети, яка проводила прямі ефіри, вже усунуті.

«Повноцінним це харчування назвати не можна, та якість задовільна», – це слова депутата Олександра Коркішка, який закликав фірму «Пантен УА» інвестувати певну частину кощтів в обладнання.

Він пропонував розділити статті витрат за пунктами: ціни на продукти; адміністрування, транспортні послуги, витрати на харчування. Журналісти попросили оприлюднити цю інформацію широкому загалу.

На це Ольга Усанова заявила, що можна оприлюднити чи не можна – то вирішуватимуть юристи.

«Мешканцям здалось, чи «Пантен. УА» підготувався?», – питання депутатки Оксани Піддубної залишилось без відповіді.

Натомість найцікавіше: усі, як один директори і представники лікарень заявили, що останнім часом від пацієнтів скарг на харчування не надходило. Це зазначив і представник дитячої лікарні, з якої власне і почалась історія з перевірками. Бо кременчужани нарікали, що дітей годують помиями.

І як члени комісії не переконували, що в результаті перевірка показала в кременчцьких лікарнях харчування є якісним і безпечним. Та представники ЗМІ вказали, що це оціночне судження, бо аналіз їжі не робився в жодному лікарняному закладі. Висновон зробили просто скуштувавши зразки порцій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...