facebook

В центрі Львова підняли тривогу через екологічну біду: люди цим дихають

У жовтні екологи виявили перевищення максимально-разових ГДК по оксиду вуглецю у центрі Львова. Про це повідомляє Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

 

У жовтні 2018 року лабораторія спостереження за забрудненням атмосферного повітря (СЗА) Львівського регіонального центру з гідрометеорології проводила систематичні спостереження за вмістом шкідливих речовин в атмосферному повітрі міста на чотирьох стаціонарних постах (ПСЗ) з періодичністю відбору чотири рази на добу шість днів на тиждень.

Визначалося 7 забруднюючих домішок, з них основні – пил (завислі речовини), діоксид сірки, оксид вуглецю та діоксид азоту. До специфічних домішок відносяться: оксид азоту, фтористий водень та формальдегід. Також проводяться визначення рН опадів.

Стаціонарні пости спостереження у м. Львові:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

вул. Юнаківа;
вул. Городоцька, 211;
вул. Соборна, 11;
вул. Зелена, 301;

У жовтні перевищення максимально-разових ГДК спостерігалося по оксиду вуглецю – 1,9 % від кількості спостережень (на ПСЗ № 3 – вул. Соборна, 11). У цьому місяці по середньомісячних концентраціях при порівнянні із середньодобовими ГДК межу ГДК переступає пил, діоксид азоту та формальдегід, хоч перевищень максимально разових ГДК по цих речовинах не зафіксовано.

При порівнянні з попереднім місяцем особливих змін рівня забруднення не зафіксовано.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...