facebook

220 безсовісних «доглядальниць» вирішили «нагріти» державу

Під Львовом розкрили махінації заробітчан з субсидіями.

У Львівській області Турківському районі співробітниками СБУ було розкрито схему махінацій із соціальними виплатами. Люди вирішили «нагріти» державу і мати змогу отримувати виплату для догляду за важкохворими інвалідами та людьми похилого віку. Про цю аферу дізналися в СБУ провели розслідування – збиток державі завдано майже на мільйон гривень.

220 безсовісних «доглядальниць» вирішили «нагріти» державу, а також місцеву владу на виплати, які за законом належать людям, які стежать за хворими людьми та інвалідами першої групи. Ситуація сталася в Турківському районі. З’ясувалося, що доглядальниці перебували закордоном тривалий час і фактично неправомірно отримували гроші з бюджету за ті послуги, які взагалі не надавали.

Правоохоронці розслідують інцидент і підраховують збитки – за попередніми підрахунками, доглядальниці «нагріли» Україну майже на мільйон гривень – 800 тисяч гривень.

За матеріалами служби поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Також в рамках слідчих дій вивчається наявність в діях чиновників управління соцзахисту Турківської РДА ознак службової недбалості та зловживання владою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...