facebook

Україна і США можуть створити зону вільної торгівлі

Країни підняли тему розширення торговельного співробітництва, яке стане підґрунтям для створення зони вільної торгівлі. Уряд США і України обговорили можливість розширення співпраці в галузі торгівлі та інвестицій, повідомляє Нyser. Як стверджує міністр закордонних справ Павло Клімкін, однією з пропозицій було створення зони вільної торгівлі між США і Україною.

«Ми (Україна і США – Ред.) обговорили майбутнє розширення і посилення співпраці в галузі торгівлі та інвестицій між нашими країнами. Товарообіг між Україною і США за минулий рік виріс більш ніж півтора рази. Тому ми вже готові планувати нові проекти – зокрема, можливість створення зони вільної торгівлі між нашими державами, в майбутньому», – повідомив він.

В період січня-липня 2017 року український експорт в США виріс в більш ніж два рази, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У грошовому вираженні він склав 471 мільйон доларів. Про це повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

За його словами, за весь минулий рік зовнішня торгівля України з Америкою склала 426 мільйонів доларів. А показники експорту українських товарів в США за сім місяців 2017 роки вже перевищили минулорічні.

Віце-прем’єр зазначив, що істотне зростання експорту, зокрема, був досягнутий за рахунок збільшення поставок чорних металів – в 2,4 рази.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Найбільш перспективним є наше партнерство в енергетиці, включаючи можливості приватизації. Не менш важлива взаємодія в торгівлі в рамках СОТ і в промисловості», – зазначив Кубів.

Економічна взаємодія між Україною та Сполученими Штатами Америки обговорювалося на Сьомому засіданні українсько-американської Ради з торгівлі та інвестицій.

Степан Кубів також зазначив, що сторони обговорили і розширення інвестиційного співробітництва в агропромисловому комплексі, враховуючи популярність і попит на українські продовольчі товари.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...