facebook

7 домашніх справ, які не можна виконувати під час вaгiтнocтi

Ви майбутня мама і ви повинні знати, що виконання деяких домашніх робіт може негативно відбитися на розвитку малюка і на вашому стані. Що ж категорично не рекомендується робити по дому.

Закупівля продуктів для всієї родини
Зрозуміло, що їжа сама собою не приготується. І, природно, потрібні певні продукти. А як на зло, у холодильнику 2 огірка і пучок зелені.

Але самій майбутній мамі не рекомендується здійснювати великі покупки, навіть якщо ви поїхали на машині.

По-перше, влітку частенько стоїть спека і не в кожному магазині встановлені кондиціонери. По-друге, ви ж не прийшли за одним продуктом. Тому вам доведеться тривалий час ходити по рядах і вибирати.

По-третє, великі тяжкості категорично забороняється носити вaгiтнiй. А ви скажіть: «Але я ж не ношу, а вожу в візку».

Так, але, а як же потім донести до машини і перевантажити в багажник? Пам’ятайте, що майбутній мамі дозволено носити до 4 кілограмів ваги.

Прибирання котячого туалету
Медики негативно ставляться до прибирання котячого туалету при вaгiтнocтi. Справа в тому, що фeкaлії вашого улюбленця можуть бути наповнені паразитами, які можуть стати причиною тoксoплaзмозу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А це зaxвopювання небезпечне для малюка вродженими пaтoлогіями. І більш того, тoкcoплазмоз вражає нервову системи мами. Звичайно, бувають непередбачувані ситуації, наприклад, чоловік на роботі і більше нікому прибрати котячий туалет.

Як бути в такому випадку? Одягніть медичну трьохшарову маску на обличчя, довгі щільні рукавички і тоді можна прибирати.

Прибирання квартири
Зрозуміло, що кожна жінка хоче, щоб у будинку панувала чистота і порядок. Але робити самостійно таку роботу не можна.

«Тягання» пилососа або зігнуте положення із віником або шваброю, різкі повороти ні до чого доброго не приведуть. Чистота буде, але разом із нею з’явиться сильна втома і біль у спині — це у кращому випадку.

А в гіршому — може привести до тpaвми міжхребцевих дисків, а й іноді до грижі.

Ремонт квартири
Запахи лакофарбових виробів можуть викликати сильну алергію, при якій доведеться приймати лікарські препарати, що негативно відіб’ється на плоді.

До того ж, якщо довго тримати піднятими руки і при цьому ще й підтягуватися (мається на увазі, наклеювання шпалер), то можна спровокувати переривання вагітності. Якщо хочете «оновити» свою квартиру, то нехай це зроблять ваші близькі або зверніться у фірму із ремонту квартир.

Що ви можете зробити, так це висловити свої побажання, якою ви б хотіли бачити свою квартиру, коли народиться малюк.

Прання
Що ж тут страшного? Ви ж не відрами носите воду прати — усе це робить пральна машина. Усе це так, але після прання кошик білизни потрібно підняти, і віднести розвісити, щоб просушилося.

А між іншим, повна корзина випраної білизни може важити до 10 кілограмів. А носіння такої ваги загрожує відшаруванням плaцeнти, зaгpoзою вuкuдня.

Тому або закладайте менше білизни, або дочекайтеся чоловіка, щоб допоміг розвісити білизну.

Перестановка меблів
У цьому питанні не повинно бути ніякої самодіяльності. Навіть одне пересунуте крісло може викликати передчасні пoлoгu. Тому, перш ніж робити, задумайтеся, до яких тяжких наслідків ваші «оновлення» можуть привести.

Лазaння по драбині
Ви хочете помити кондиціонер, або вкрутити лампочку, або ще краще — помити вікна? Ця робота зараз не для вас.

Адже лазіння по драбині небезпечне падінням, так як нерідко у вагітної паморочиться голова. І до того ж, різкий нахил або поворот у сторону може привести до переривання вaгiтнocті.

Ви майбутня мама, яка повинна знати і пам’ятати, що вона у відповіді за здоров’я крихти.

Статті нашого сайту носять ознайомчий характер. Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...