facebook

Виявляється Україна має ще один півострів: місце, про яке ви не знали раніше

«Маленький Крим» розташувався біля материкової Херсонщини в селищі Хорли, а від самого Криму цей півострів розкинувся за 60 км.

Виявляється, ця місцевість просто фантастичної краси! Сюди ще не добралися великі здобутки цивілізації та безліч люду. Сьогодні, природа півострова недоторкана і самобутня. Це просто рай на Землі!

Сюди з Херсону щогодини ходить автобус: за три години дороги – ви на місці! Особливістю цієї нетривалої дороги стане перетин тонкої смуги суходолу, що з’єднує цей мальовничий півострів з материком. Окрім цього, ваша дорога пролягатиме не біля узбічь, а повз справжнісінького узбережжя. Тут вас зустрінуть безтурботні і легкі лебеді і чаплі у воді, чайки. Звичний суходол тепер буде позаду, а перед вами розкинуться широти моря та суцільний пляж.

До речі, ще 100 років тому це був справжній острів без людей! Змінити це вирішила баронеса Софія Фальц-Фейн, намагаючись створити ціле місто та порт на цій безлюдній території. Для цього вона засипала піском та галькою тоненький перешийок між островом та материковою Україною. Відтоді і існує цей півострів. Створений баронесою порт Хорли, ніколи не замерзав узимку і був відомий на весь світ. Сьогодні цю місцевість визнано екологічно чистою, а рівень йоду у повітрі тут найбільший з усього морського узбережжя країни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

krim

Тут ніколи не загубишся, а море тебе знайде сткрізь, куди не звернеш!

Особливості відпочику на півострові

Розумні бізнесмени-сезонники вчасно врахували особливість цього місця. Вони створили спеціальні укріплення, які чистять прибережні води від водоростей та медуз, що дозволяє відпочивальникам насолодитися чистим і приємним купанням у мілких водах моря. Тут щодня чистять пляж. Трохи далі узбережжям – дикий пляж, де можна встановити намет та відпочити компанією «дикунами».

horly_6-1030x773

Окрім цього, тут є цілюща блакитна глина! Її використовують у багатьох спа-процедурах, лікувальних закладах, санаторіях, а ви – можете нічого з цього не відвідувати і не витрачати безліч грошей, просто приїзджайте в Хорли і оздоровлюйтеся!

Нічне життя півострову

Дорогі тусовщики та клабери! Якщо ви плануєте активний нічний відпочинок на дискотеках та в гучних закладах – поспішаємо вас розчарувати – тут такого немає! Це місце створене для реального фізичного та морального відпочинку. До речі, навіть декілька існуючих прилеглих кафе з дискотеками завжди, чомусь, малолюдні! Зате, які тут ночі і вечори! Якщо ви вирушаєте на відпочинок з коханими – це просто райське місце! А от для компанії ідеальним варіантом веселого і насиченого вечора стане стара-добра гітара, багаття та пісні від душі! Ось він – справжній відпочинок!

horly_4-1030x773

Екскурсії

Капітан корабля «Фартовий» відвезе вас аж до самого заповідника «Асканія-Нова» та до пташиного острову! Останній славиться своєю безлюдністю. Його заселяють лише птахи: лебеді, баклани, чайки тощо.

91772794

Якщо чесно, недоторканість і фантастична чистота природи та води вас шокує. Таке враження, що це якийсь райський куточок, десь на Мальдівах!

Де зупинитися?

Вибір житла вас порадує! Тут знайдеться місця для ночівлі для бюджетного мандрівника і для розпещеного відпочивальника. Від 40 грн ви знайдете кімнату зі зручностями на дворі, а от за 60 грн. – в кімнаті вже з’являться і кондиціонер, і телевізор. За гривень 80 -100, залежно від відстані до моря, вам запропонують кімнату зі всіма зручностями. Окрім кімнат, можна буде виняйняти цілу квартиру. Також тут є пансіонати, які передбачені для будь-яких відпочивальників. Словом, цінові межі досить приємні, також не гірші і умови проживання.

horly_5-1030x773

Де б попоїсти?

Тут немає банкоматів! Запасіться готівко. Магазинів тут більш, ніж достатньо, у кожному пансіонаті чи відзнятій кімнаті-квартирі знайдеться кухня. Ринок теж працює. Щоправда туди варто йти рано вранці (десь о 7 годині), бо до 10 години там вже ніхто не працює. Звичайно, є де замовити їжу. В кафе середній обід коштуватиме 40 грн. Тут є і їдальні при пансіонатах. Обов’язково скуштуйте місцевого вина! Воно тут практично у кожному дворі!

Місцеві та приїжджі

Дуже привітні та уважні місцеві селяни. Відпочивальники – українці з Київщини, Херсонщини та Миколаївщини. Росіян тут чомусь не буває! Люди виховано та порядно поводяться, не смітять і не розкидають речі. Тут не побачите п’яних, не буде гучних розбірок та скандалів. Місцеві назвали цей маленький півострів – місце «без русскага міра», що досить добре характеризує ваш майбутній незабутній відпочинок.

horly_3-1030x773_1

Особливості та враження

Обійшовши всі куточки цього невеликого півострову з його маленькими острівцями і заплавами, цілющими джерелами і неймовірним морем, задаєшся питаням – чому Хорли досі  не всесвітньо відомий курорт? Але водночас ти розумієш, що велика кількість туристів може добряче змінити його, він вже не буде таким, як сьогодні – простим, привітним, з особливою атмосферою і душею.

i0xD2U63Wx0

Але забувати про цей куточок не можна, та і неможливо! Зараз, ми поділилися з вами «таємною» інформацією, тому мерщій збирайтеся сюди на відпочинок і нікому не розказуйте, хіба що найближчим!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...