facebook

Найбільш шкiдливi сніданки: дієтологи розповіли, що нe можна їсти вранці

Гacтрит, диcбaктеріоз і ожиріння — всі ці xвopoби загрожують тим, хто снідає неправильно. Як можуть нашкодити круасани з кавою натщесерце і коли апельсиновий фреш стає отрутою?

«Якщо пити вранці тільки каву, підвищується кислотність, починає виділятися шлунковий сік для травлення, а перетравлювати фактично нічого.

Крім цього, кава впливає на нервову систему, на гopмoнaльну систему. Ми відчуваємо бадьорість і у нас притупляється почуття голоду», — пояснює дієтолог Олександра Жицького.

До того ж люди, які не снідають, ввечері будуть переїдати, так як вдень не отримали достатньої кількості калорій.

З’їсти солодке до дванадцятої години, щоб не поправитися — це міф, каже дієтолог. Все зовсім навпаки — продукти з цукром і борошняні вироби натщесерце приведуть до ожиріння, проблем зі шкірою і волоссям.

Вживання солодкого у великих кількостях може порушити роботу підшлункової і печінки.

«Коли вранці ви з’їдайте багато солодкого, дуже різко підвищується рівень глюкози в крові, йде велике навантаження на підшлункову і на печінку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Саме такі коливання глюкози натще призводять до порушення вуглеводного обміну і ожиріння», — розповідає Олександра Жицького.

Чи спричинить гacтрит не тільки каву натщесерце, а й фреш. Особливо небезпечні соки з кислих фруктів.

Кращим сніданком є ​​цільнозернові каші, такі як гречка і вівсянка. Якщо хочеться солодкого, в них можна додати фруктів. Безпечно вранці вживати яйця і сири.

Статті нашого сайту носять ознайомчий характер. Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...